karol24041998 Napisano 3 Maja 2016 Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Witam, obecnie uzyskuje Foxa float 32 CTD 130mm o/c. Planuję kupić nowy amorek. Zainteresował mnie Revelation RCT3 130mm z 2014r. Ktoś może coś o nim powiedzieć? Chcę go kupić zamiast foxa 34 fit4 kashima. Przestałem ufać foxowi. Najbardziej zależy mi na dobrym tlumieniu małych nierówności i zabawie na srednim terenie z małymi skokami. Czy kupno tego RSa oplaca się jak już uzytkowalem tego swojego foxa? Nie chce kupować czegoś gorszego. Dziękuję za wszwlkie informacje. PS proszę mi wybaczyć jesli napisałem post w złej kategorii, nie wiedziałem czy w dziale fox czy RS napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 5 Maja 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Robiłem ostatnio Serwis Revela MC z 2014 bodajże albo 2015. Nie kupił bym go. Po pierwsze był ciężki. Po drugie miał dziwne uszczelki a komplet do niego był 2x droższy niz do zwykłego starego rvl. Mówię o komorze powietrznej. RCT3 ma tłumik charger, którego nie przeserwisujesz sam, bez kupna kilku narzędzi. Sam tłumik jest spoko, w Pike'u sprawuje sie ok. Jednak Rvl ma ciągle golenie 32. Nie jestem w stanie go porównać do foxa na kashimie. Nie jeździłem tez na nim, bo w dzień w jaki go robiłem lało, wiec nie mogłem wyjechać na mały test. Wiem jednak ze Pike działa elegancko a mają takie same uszczelki kurzowe i ta samą powłokę na goleniach. Dlaczegóż wspominam że był ciężki, bo pike waży tyle samo a ma golenie 35mm i jest do większego katowania ... i na twoim miejscu szukałbym Pike'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol24041998 Napisano 5 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Dziękuję za bardzo konkretną odpowiedź Jeśli chodzi o golenie 32 to jest okej. Pike to chyba za dużo jak dla mnie. Aż tak chyba nie katuje abym go potrzebował. Obecne jeżdżę na Foxe O/C i mam 2 wyjscia 1. Kupić do niego tłumik FIT, a przsszukalwm caly internet i są tylko O/C 2.Kupic nowy amor i albo calego Foxa na Ficie, albo coś z RS. Jeździłem na Reconie 100mm i troche się boję przesiadac z foxa na RSa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 5 Maja 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Niby tak ale jak cena podobna waga podobna a wytrzymałość teoretycznie większa ... to w czym problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol24041998 Napisano 5 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 W tym, że tłumiki O/C to jest dramat. Psują się co miesiąc. Nie mam gwarancji i dobrze, bo ta gwarancja to jest smiech na sali. Foxa mam od lutego i 3-4 razy rozbierałem tłumik. Dlatego właśnie myślę nad kupnem nowego tłumika lub amortyzatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 5 Maja 2016 Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 (edytowane) O/C ma wadliwe tłumiki, które fox wymieniał na gwarancji, ale jak gwarancji nie masz to lipa, lepiej kupić nowy amortyzator niż sam tłumik do foxa Ps. Revelation nie ma tłumika charger Edytowane 5 Maja 2016 przez radomir82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 5 Maja 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Chodziło mi o rozterkę między pike a rvl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol24041998 Napisano 5 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Revela kupię za 1300zł nowy zdjęty z roweru (mi to wsytarcza), a pika za 3000zł ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 5 Maja 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Hmmm aż tak różnica, byłem przekonany ze rvl ok 2500 kosztuje no ale skoro tak, to możesz rozważyć tą propozycje bo charger to dobry tłumik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol24041998 Napisano 5 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 A jakie narzędzia będę musiał kupić, aby go przeserwisować? Najbardziej boje się, że będzie gorsza praca w porónaniu do foxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo2 Napisano 5 Maja 2016 Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Pod jakie koło szukasz amora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 5 Maja 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Przede wszystkim charger to taki jak by fit, zamknięty kartusz olejowy. musisz mieć z tego co pamiętam zaciski dopasowane do średnicy tłumika, by go rozebrać, w przypadku pikea specjalny klucz imbusowy, bardzo duzy by zdjąć skarpetkę, czyli ten neopren, w razie potrzeby jego wymiany no i zestaw do odpowietrzenia tłumika. W przypadku rvl pewnie będą troszkę inne narzędzia bo średnica goleni jest inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol24041998 Napisano 5 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Pod koło 29". Dziękuję Wam za odpowiedzi Teraz muszę się położyć i pomyśleć co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 5 Maja 2016 Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Do rvl nie potrzeba żadnych specjalnych narzędzi oprócz "typowo widelcowych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol24041998 Napisano 6 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Dowiedziałem się, że w tym revelu nie ma tlumika charger. I są xwa amory, jeden ma czarne golenie, a drugi takie podobne do tych foxa kolorem chyba jakieś low-friction. Który wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 6 Maja 2016 Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Ten z czarnymi jest nowszy, żaden rvl nie ma i nie miał tłumika charger, ja bym brał z czarnymi goleniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo2 Napisano 7 Maja 2016 Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 Może bede mial PIKE 29 w atrakcyjej cenie. Pisz pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol24041998 Napisano 7 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 leo2 jest napisane, że nie możesz otrzymywać nowych wiadomości (?), jeśli chodzi o amor to planuję wydać max 1500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo2 Napisano 7 Maja 2016 Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 No i jak dobrze się wszystko ułoży to będę miał w bardzo zbliżonej cenie pika. Jestem w trakcie rozmów o zakupie framesetu z widelcem i swojego pika bede mogł sprzedać. Ale jeszcze sprawa nie jest dogadana na 100%. Zaraz zobaczę co z poczta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi