karol24041998 Napisano 3 Maja 2016 Napisano 3 Maja 2016 Witam, obecnie uzyskuje Foxa float 32 CTD 130mm o/c. Planuję kupić nowy amorek. Zainteresował mnie Revelation RCT3 130mm z 2014r. Ktoś może coś o nim powiedzieć? Chcę go kupić zamiast foxa 34 fit4 kashima. Przestałem ufać foxowi. Najbardziej zależy mi na dobrym tlumieniu małych nierówności i zabawie na srednim terenie z małymi skokami. Czy kupno tego RSa oplaca się jak już uzytkowalem tego swojego foxa? Nie chce kupować czegoś gorszego. Dziękuję za wszwlkie informacje. PS proszę mi wybaczyć jesli napisałem post w złej kategorii, nie wiedziałem czy w dziale fox czy RS napisać Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 5 Maja 2016 Mod Team Napisano 5 Maja 2016 Robiłem ostatnio Serwis Revela MC z 2014 bodajże albo 2015. Nie kupił bym go. Po pierwsze był ciężki. Po drugie miał dziwne uszczelki a komplet do niego był 2x droższy niz do zwykłego starego rvl. Mówię o komorze powietrznej. RCT3 ma tłumik charger, którego nie przeserwisujesz sam, bez kupna kilku narzędzi. Sam tłumik jest spoko, w Pike'u sprawuje sie ok. Jednak Rvl ma ciągle golenie 32. Nie jestem w stanie go porównać do foxa na kashimie. Nie jeździłem tez na nim, bo w dzień w jaki go robiłem lało, wiec nie mogłem wyjechać na mały test. Wiem jednak ze Pike działa elegancko a mają takie same uszczelki kurzowe i ta samą powłokę na goleniach. Dlaczegóż wspominam że był ciężki, bo pike waży tyle samo a ma golenie 35mm i jest do większego katowania ... i na twoim miejscu szukałbym Pike'a. Cytuj
karol24041998 Napisano 5 Maja 2016 Autor Napisano 5 Maja 2016 Dziękuję za bardzo konkretną odpowiedź Jeśli chodzi o golenie 32 to jest okej. Pike to chyba za dużo jak dla mnie. Aż tak chyba nie katuje abym go potrzebował. Obecne jeżdżę na Foxe O/C i mam 2 wyjscia 1. Kupić do niego tłumik FIT, a przsszukalwm caly internet i są tylko O/C 2.Kupic nowy amor i albo calego Foxa na Ficie, albo coś z RS. Jeździłem na Reconie 100mm i troche się boję przesiadac z foxa na RSa. Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 5 Maja 2016 Mod Team Napisano 5 Maja 2016 Niby tak ale jak cena podobna waga podobna a wytrzymałość teoretycznie większa ... to w czym problem ? Cytuj
karol24041998 Napisano 5 Maja 2016 Autor Napisano 5 Maja 2016 W tym, że tłumiki O/C to jest dramat. Psują się co miesiąc. Nie mam gwarancji i dobrze, bo ta gwarancja to jest smiech na sali. Foxa mam od lutego i 3-4 razy rozbierałem tłumik. Dlatego właśnie myślę nad kupnem nowego tłumika lub amortyzatora Cytuj
radomir82 Napisano 5 Maja 2016 Napisano 5 Maja 2016 (edytowane) O/C ma wadliwe tłumiki, które fox wymieniał na gwarancji, ale jak gwarancji nie masz to lipa, lepiej kupić nowy amortyzator niż sam tłumik do foxa Ps. Revelation nie ma tłumika charger Edytowane 5 Maja 2016 przez radomir82 Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 5 Maja 2016 Mod Team Napisano 5 Maja 2016 Chodziło mi o rozterkę między pike a rvl Cytuj
karol24041998 Napisano 5 Maja 2016 Autor Napisano 5 Maja 2016 Revela kupię za 1300zł nowy zdjęty z roweru (mi to wsytarcza), a pika za 3000zł ;/ Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 5 Maja 2016 Mod Team Napisano 5 Maja 2016 Hmmm aż tak różnica, byłem przekonany ze rvl ok 2500 kosztuje no ale skoro tak, to możesz rozważyć tą propozycje bo charger to dobry tłumik. Cytuj
karol24041998 Napisano 5 Maja 2016 Autor Napisano 5 Maja 2016 A jakie narzędzia będę musiał kupić, aby go przeserwisować? Najbardziej boje się, że będzie gorsza praca w porónaniu do foxa. Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 5 Maja 2016 Mod Team Napisano 5 Maja 2016 Przede wszystkim charger to taki jak by fit, zamknięty kartusz olejowy. musisz mieć z tego co pamiętam zaciski dopasowane do średnicy tłumika, by go rozebrać, w przypadku pikea specjalny klucz imbusowy, bardzo duzy by zdjąć skarpetkę, czyli ten neopren, w razie potrzeby jego wymiany no i zestaw do odpowietrzenia tłumika. W przypadku rvl pewnie będą troszkę inne narzędzia bo średnica goleni jest inna. Cytuj
karol24041998 Napisano 5 Maja 2016 Autor Napisano 5 Maja 2016 Pod koło 29". Dziękuję Wam za odpowiedzi Teraz muszę się położyć i pomyśleć co robić Cytuj
radomir82 Napisano 5 Maja 2016 Napisano 5 Maja 2016 Do rvl nie potrzeba żadnych specjalnych narzędzi oprócz "typowo widelcowych" Cytuj
karol24041998 Napisano 6 Maja 2016 Autor Napisano 6 Maja 2016 Dowiedziałem się, że w tym revelu nie ma tlumika charger. I są xwa amory, jeden ma czarne golenie, a drugi takie podobne do tych foxa kolorem chyba jakieś low-friction. Który wybrać? Cytuj
radomir82 Napisano 6 Maja 2016 Napisano 6 Maja 2016 Ten z czarnymi jest nowszy, żaden rvl nie ma i nie miał tłumika charger, ja bym brał z czarnymi goleniami. Cytuj
leo2 Napisano 7 Maja 2016 Napisano 7 Maja 2016 Może bede mial PIKE 29 w atrakcyjej cenie. Pisz pw. Cytuj
karol24041998 Napisano 7 Maja 2016 Autor Napisano 7 Maja 2016 leo2 jest napisane, że nie możesz otrzymywać nowych wiadomości (?), jeśli chodzi o amor to planuję wydać max 1500zł Cytuj
leo2 Napisano 7 Maja 2016 Napisano 7 Maja 2016 No i jak dobrze się wszystko ułoży to będę miał w bardzo zbliżonej cenie pika. Jestem w trakcie rozmów o zakupie framesetu z widelcem i swojego pika bede mogł sprzedać. Ale jeszcze sprawa nie jest dogadana na 100%. Zaraz zobaczę co z poczta. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi