Diablo_94 Napisano 3 Maja 2016 Napisano 3 Maja 2016 Witam.Mam możliwość zakupu roweru Trek Superfly 9 z ubiegłorocznej kolekcji 2015. Chciałbym się zapytać, na ile go wyceniacie ? Sprzedawca chce za niego 8 tys., czy wg Was powinienem negocjować cene ?PS. Jeżeli są osoby na tym forum, które testowały ten rower i mogłyby wyrazić opinie na jego temat byłbym wdzięczny.LINK DO SPECYFIKACJI ROWERU: http://katalog.bikeworld.pl/2015/web/produkt/rowery/mtb_29er_hardtail/trek/41971/superfly_9_1 odświeżam
beskid Napisano 3 Maja 2016 Napisano 3 Maja 2016 Cena w tej specyfikacji jest i tak dobra. Targował bym się o 5 stów.
Diablo_94 Napisano 3 Maja 2016 Autor Napisano 3 Maja 2016 OK, jak rower wart swojej ceny to dzięki. Postaram się coś utargować
beskid Napisano 3 Maja 2016 Napisano 3 Maja 2016 To, że wart to na pewno. Sid, porządna hydraulika, napęd X1. Jak kojarzę bo kolor dość charakterystyczny widziany był przeze mnie w okolicach 10K w ubiegłym roku. Potencjalny rabat bliski 20% nie jest zatem mały. Jak nie będą chcieli opuścić to może coś dorzucą lub sporo opuszczą z akcesoriów.
Diablo_94 Napisano 4 Maja 2016 Autor Napisano 4 Maja 2016 A jeszcze jedno pytanko, bo mam do wyboru właśnie Treka Superfly 9 (2015) lub Trek Procaliber 9.7 (2016) za 9,000. Warto do tego procalibera dopłacic czy lepszy ten superfly?
arek_wro Napisano 4 Maja 2016 Napisano 4 Maja 2016 Odwieczny dylemat, czy aluminium na lepszym osprzęcie, czy karbon na słabszym. Każdy ma swoją filozofię i zależy czy chcesz w przyszłości inwestować w dalszą rozbudowę. Tu masz dodatkowy bajer w postaci IsoSpeed, ale jeżeli chcą ci sprzedać Procalibera za 9 tys. to sprawdź, czy nie zaoferują Superfly 9.8 w podobnej cenie. Katalogowo kosztuje tyle samo co Procaliber 9.7. a moim zdaniem to byłaby zdecydowanie najlepsza opcja z tych trzech.
beskid Napisano 4 Maja 2016 Napisano 4 Maja 2016 Moim zdaniem nie ma sensu się łakomić na Procalibra nawet przy tak sporym rabacie. Jak są tak hojni to niech Ci za podobną kasę zaproponują Superfly 9.8. Do niego warto dołożyć.
Diablo_94 Napisano 4 Maja 2016 Autor Napisano 4 Maja 2016 A dlaczego nie warto łakomić się na tego Procalibera?
arek_wro Napisano 4 Maja 2016 Napisano 4 Maja 2016 Procaliber to to samo co Superfly, tyle że masz IsoSpeed i pochowane w ramie linki. Trochę mniej będzie tłukło w tyłek, i tyle, ale różnicy wielkiej raczej nie będzie. SF 9.8 ma za to dużo lepszy osprzęt i 2-rzędową korbę, co jest jednak bardziej uniwersalnym rozwiązaniem.
beskid Napisano 4 Maja 2016 Napisano 4 Maja 2016 A dlaczego nie warto łakomić się na tego Procalibera? Ta odpowiedz już tutaj kiedyś padła . Zwyczajnie Superfly jest osprzętowo lepszy. Ja w ogóle nie wiem po jakie licho powstało coś takiego jak Procaliber. Nowszą ramę można zrobić w Superfley'u, linki schować też. Więc jak się ktoś podnieca pseudo zawiasem do pochłaniania drgań to trochę drogo to wyszło. Już pomijam, że ja czegoś takiego w sztywniaku nie trawię. A poza tym 9.8 jest .......i tu pada pewne słowo jak idzie o wygląd tego sprzęciora. Bajecznie dla mnie ładny w delikatnej formie to ujmując.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.