Gurbon Napisano 3 Maja 2016 Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Siemanko, ma ktoś może jakiś patent na przecięte siodełko żelowe? Nie musi być to zrobione bardzo estetycznie, bo zawsze można zarzucić pokrowiec na siodełko, bo to dla dziewczyny. Szkoda siodełka bo dosyć drogie, a praktycznie nowe, może ktoś pomoże. Oto fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5pirit Napisano 3 Maja 2016 Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Jakaś fajna ozdobna łatka i do tego klej to jedyne rozwiązanie. Można próbować szyć ale szwy mogą nie wytrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyszklun Napisano 3 Maja 2016 Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 śliski temat. żel w siodełkach jest "upchany" i zamknięty zewnętrzną warstwą tworzywa. po wszystko rozcięciu jakby 'sprężynuje' (żel i ta zewnętrzna warstwa). żel dodatkowo wypływa/wypada (widać szparę na foto)co do naprawy to zależy czy ma działać, czy działać i wyglądać. moje propozycje:1. czarna "golilla tape" albo jakaś z 3M (od tego bym zaczął) 2. duża łatka do dętki [lub inna(sprawdzić czy nie brudzi)] i klej po zszyciu raczej będzie pękać i zrobi się jeszcze gorzej niż jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gurbon Napisano 4 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 śliski temat. żel w siodełkach jest "upchany" i zamknięty zewnętrzną warstwą tworzywa. po wszystko rozcięciu jakby 'sprężynuje' (żel i ta zewnętrzna warstwa). żel dodatkowo wypływa/wypada (widać szparę na foto) co do naprawy to zależy czy ma działać, czy działać i wyglądać. moje propozycje: 1. czarna "golilla tape" albo jakaś z 3M (od tego bym zaczął) 2. duża łatka do dętki [lub inna(sprawdzić czy nie brudzi)] i klej po zszyciu raczej będzie pękać i zrobi się jeszcze gorzej niż jest. Dzięki wielkie spróbuje z tą gorilla, tylko pytanie brzmi czy można ją dostać gdzieś w sklepach czy tylko na necie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barbapapa11 Napisano 4 Maja 2016 Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Zwykła taśma, taka jak srebrna, ale oczywiście tobie potrzebna w czarnym kolorze, dostaniesz w każdym budowlanym. Nada się praktycznie każda, może te najtańsze będą krócej się trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alkir Napisano 4 Maja 2016 Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Pierwsza lepsza taśma rodzi ryzyko, że w słońcu klej z takiej taśmy może się rozpuścić i dość skuteczne zabrudzić/zakleić ubranie. Sprawdzone empirycznie na przykładzie taśmy zakupionej w Castoramie (właśnie takiej czarnej odpowiedniczki tej srebrnej typowej ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_KJ Napisano 11 Października 2016 Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Siemanko, ma ktoś może jakiś patent na przecięte siodełko żelowe? Nie musi być to zrobione bardzo estetycznie, bo zawsze można zarzucić pokrowiec na siodełko, bo to dla dziewczyny. Szkoda siodełka bo dosyć drogie, a praktycznie nowe, może ktoś pomoże. Oto fotki 11.jpg21.jpg Wiem że stary temat ale ja zakleiłem szerokim paskiem sztucznej tkaniny z jakiej robi się cienkie tanie torby sportowe, chyba na klej do tkanin (ale głowy nie dam). Ważne żeby pasek szedł aż pod siodełko z obu końców. Równolegle możesz dokleić drugi albo trzeci - jak zrobisz równo będzie wyglądało jak z fabryki. Mi wyszło na tyle dobrze że o ile wcześniej siodełko nie budziło zainteresowania to tydzień po naprawie ukradli je spod dworca, Takie zezowate szczęście. KJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi