kabe30 Napisano 1 Maja 2016 Udostępnij Napisano 1 Maja 2016 Witam jeszcze raz z tym samym tematem, niestety, przez swoją nieuwagę źle napisałem temat i wylądowałem w słodkiej szarej strefie, czyli na śmietniku (mam nadzieję, że szef szefów nie dołoży mi kolejnego ostrzeżenia ). Stoję przed koniecznością wymiany przedniej tarczy, i to nie z powodu, że przestała hamować, ale dzwoni, jak ministrant w niedzielę na sumie o 12. Jeździłem z tarczą Tektro (hamulce Tektro Gemini, widelec sztywny karbon z ośką 9mm x 170 mm), potem, wymieniłem na Shimano RT56 (było lepiej), ale też dzwoni. Na forum spotkałem się z pozytywnymi opiniami o RT86/ 76, są ponoć sztywne. Stąd prośba do doświadczonych, czy jest sens dopłacania siana do TR86? Siła hamowania jest ok., główny powód wymiany to "akustyka". Chętnie poznam Wasze opinie o sztywności tarcz, pzdr, kb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domingez Napisano 1 Maja 2016 Udostępnij Napisano 1 Maja 2016 Moim zdaniem nie warto doplacac poniewaz: - ice tech to ściema - nie zauwazysz roznicy - nie zrobisz z tarczy zyletki - to je alumenium, tego nie pomalujesz Bierz Rt76, u mnie pomogla na dzwonienie pozdro Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek1982 Napisano 1 Maja 2016 Udostępnij Napisano 1 Maja 2016 Byle była na aluminiowym pająku. Taka jest sztywniejsza i nie dzwoni. One M9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabe30 Napisano 1 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2016 Byle była na aluminiowym pająku Ok. Dzięki. W taką celuję. Tylko się zastanawiam, czy jest sens inwestować w droższą. Raczej na tym rowerze szybko jeździć się nie da, przy 20 km/godz można nawet obcasem zwolnić . Tylko ten hałas, brrr.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domingez Napisano 1 Maja 2016 Udostępnij Napisano 1 Maja 2016 Tak, warto inwestowac poniewaz jest drozsza co za tym idzie na pewno jest lepsza. Bez dwoch zdan bierz drozsza!!! Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 5 Maja 2016 Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 @domingez, ja rozumiem że Ty przetestowałeś obie tarcze i na tym wyrobiłeś sobie zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domingez Napisano 5 Maja 2016 Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 (edytowane) @domingez, ja rozumiem że Ty przetestowałeś obie tarcze i na tym wyrobiłeś sobie zdanie? Zgadza sie, przetestowalem wszystkie trzy a ze autor tematu, uwaza, iz lodowa technologia jest godna doplaty to postanowiem w drugim poscie poprzec jego napalenie jego piniondz, niech placi. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Edytowane 5 Maja 2016 przez domingez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabe30 Napisano 6 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Dzięki za Wasze opinie, poszedłem "po rozsądku" i zamówiłem rt76. Cena o prawie 5 dyszek niższa, a przy moich "kosmicznych" prędkościach raczej wkładki lodowej nie potrzebuję. Mam tylko nadzieję, że nie będą dzwonić...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gomez Napisano 19 Września 2022 Udostępnij Napisano 19 Września 2022 Odgrzebię trochę temat. Szukam tarczy do ebika 203mm i zastanawiam się czy lepiej bez icetech rt 86 która teraz jest tańsza czy kupić rt 76. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 19 Września 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Września 2022 Bez IceTech jest RT76 i to jest lepsza opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeStorm Napisano 19 Września 2022 Udostępnij Napisano 19 Września 2022 Moim zdaniem dobre klocki ważniejsze niż różnica między rt76 a rt86. U mnie na tej rt86 ale 160 tarczy i ceramicznych klockach ebike nie hamował idealnie. Po wsadzeniu full metalików ebc to trzeba uważać bo bardzo łatwo koło podnosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 19 Września 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Września 2022 To zależy panie. Jeżeli chodzi o tak zwany performance to nie za bardzo jest jakaś różnica miedzy nimi. Teoretycznie 86 lepiej odprowadza ciepło, można dłużej jechać na hamulcu ale 86 to kanapka stalowo aluminiowa i jak się zjedzie zewnętrzną warstwę stali a będzie to na trasie to po hamulcu. 76 przy odrobinie szczęścia można do żyletki wytrzeć. Widywałem takie. 76 ma dłuższa żywotność. Oczywiście piszą ze przy 1.5mm należy wymieniać tarcze, ale do 1mm ludzie schodzą i sobie to działa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi