Skocz do zawartości

[suport]

exerdas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam jestem nowy w środowisku rowerowym i chcąc zaoszczędzić na pieniądzach sam bawię się z moim rowerem zamiast oddawać go do serwisów. Ostatnio rozbierałem korbę i środek suportu bez kluczy oczywiście i wyciągłem wszystko poza jedną cześcią boczna do której daje się klucz wielowypustkowy (nie wiem jak sie ta część nazywa) u mnie była z plastiku więc próbowałem ją jakoś przeciąć i skończyło się na ucięciu całej części która wystaje z ramy a reszta tego dalej jest w ramie wkręcona. Chodzi mi dokładniej o metody jak to zniszczyć i przy tym nie zniszczyć ramy ani tego gwintu tam czy jak sie to nazywa na to na co się wkręca bo chwilowo zapomniałem. Próbowałem przeciąć to jakoś ale nie za bardzo mi to wychodzi. Jeśli ktoś mógłby mi doradzić co zrobić byłbym bardzo wdzięczny. Jestem otwarty na wszelakie propozycje  :)

Napisano

Teraz, to już ciężko będzie coś poradzić. Ja kiedyś też byłem w podobnej sytuacji, tyle że mi się po prostu zjechały ząbki. Wziąłem brzeszczot i przeciąłem plastik w dwóch miejscach. Potem wyjąłem to co zostało i tyle. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...