akwarysta88 Napisano 24 Czerwca 2016 Autor Napisano 24 Czerwca 2016 Zmęczony już jestem i mi się mylą rowery, w B7 albo w B8 jest właśnie ten patent że rama taper a amor już nie. Mi B8 RIO też się podoba ale w 3 na 7 sklepów odradzają tą markę przy mojej wadze, nawet w autoryzowanych sklepach twierdzą że rama po prostu pęknie szybko, nie twierdze że kross jest zły, tylko waga jest zła MOJA WAGA No i różne wersje B8RIO, raz dają blokadę w kierownicy a raz nie Co jest przestarzałego w moim rowerze ? Tylko z ciekawości pytam, chodzi pewnie o brak sztywnych osi i o zewnętrzne prowadzenie linek ?
beskid Napisano 24 Czerwca 2016 Napisano 24 Czerwca 2016 Dawno nie spotkałem tak dobrego sprzedawcy, od razu powiedział że przy moim rozmiarze i wadze to krossy żebym sobie darował nawet te najdroższe (mimo że krossy też sprzedaje), powiedział że to bubel który przy tej wadze pęknie po miesiącu. Kazał odpuścić jeszcze kilka innych firm i koniec z końcem stanęło na rowerze Co myślicie ? Jak się domyślam szefo u Dobosza tak?? Jak tak to wiesz, że 20m wyżej jest salon Krossa więc wiadomo jaką "bajkę" sprzedaje. Co nie zmienia faktu, że mam dobre o nim zdanie i nie wpakował Cię w maliny. Trzeba było pytać za wczasu ale kto bogatemu zabroni. Teraz to pozamiatane i zwyczajnie ciesz się z jazdy. Swoja drogą jak to się stało, że wymieniłeś coś za 2K a zastawili Ci dupiane hamulce?? Co do pedałów to raczej większość rowerów przychodzi bez. Co zresztą jest logiczne.
dran2 Napisano 24 Czerwca 2016 Napisano 24 Czerwca 2016 Jest to logiczne, szczególnie w wypadku droższych konstrukcji gdy klient już wie że plastikowe klatki to nie wszystko, ale pod warunkiem że nie ma ich w specyfikacji modelu. Jeżeli producent mówi że coś daje to powinno być.
Mod Team KrissDeValnor Napisano 25 Czerwca 2016 Mod Team Napisano 25 Czerwca 2016 Grunt, żeby nowy właściciel był zadowolony - my nie musimy. W tej cenie mogliby już zamontować na życzenie SLX. Prawda jest taka, że za 6 k ( nie wliczając tych rzeczy za 2 k ) można by kupić lepiej wyposażony rower. Być może w tym przypadku wyposażenie to nie wszystko i zadecydowały inne czynniki - miła obsługa + dobre podejście do klienta.
Markus34 Napisano 25 Czerwca 2016 Napisano 25 Czerwca 2016 Te katalogi właśnie po to są, żeby się klient rabatem mógł pojawić ;-) Nie pierwszy raz ktoś prosi o poradę a i tak sam zdecyduje bo najlepiej wie,żeby jednak wybrać coś konkretnego to się mimo wszystko trzeba trochę znać. Nie robią roboty ani piasty, ani heble ale sam do tego dojdziesz. Szerokości
akwarysta88 Napisano 25 Czerwca 2016 Autor Napisano 25 Czerwca 2016 Jak się domyślam szefo u Dobosza tak?? Jak tak to wiesz, że 20m wyżej jest salon Krossa więc wiadomo jaką "bajkę" sprzedaje. Co nie zmienia faktu, że mam dobre o nim zdanie i nie wpakował Cię w maliny. Trzeba było pytać za wczasu ale kto bogatemu zabroni. Teraz to pozamiatane i zwyczajnie ciesz się z jazdy. Swoja drogą jak to się stało, że wymieniłeś coś za 2K a zastawili Ci dupiane hamulce?? Co do pedałów to raczej większość rowerów przychodzi bez. Co zresztą jest logiczne. Dobrze się domyślasz, ja myślę że ten szefo to gość który naprawdę się zna na rzeczy i potrafi dobrze zbajerować klienta, ale jak tak sobie to wszystko przeanalizowałem to chyba mnie z niczym nie okłamał Mili serwisanci, obsługa, kawa, herbata, wiedzą jak wejść klientowi w ... Faktycznie nie pomyślałem z tymi hamulcami, mogłem im postawić warunek, kupię rower ale w tej cenie zamontujcie mi hamulce SLX, nauczka na przyszłość. Trudno, na nowy sezon zainwestuje w SLX. Z pedałami to ciekawostka ale i tak te oryginalne by poszły w kosz, zakupiłem platformowe dartmoor i wyglądają bosko, są wygodne. KrissDeValnor oczywiście, nie przeczę, mogłem też dołożyć 1500 i złożyli by mi rower na zamówienie na 100% XT, ale coś mnie w tym rowerze urzekło, ten ciemny mat i wstawki pomarańczowego, miła obsługa i bla bla bla, po prostu mi się podoba i jestem póki co zadowolony, co prawda dopuszczalna masa rowerzysty w gwarancji KTM to 118 kg, ważę 125 no ale może te 7 kg jakoś przetrzyma Markus34 z tymi katalogami to wiadomo, kolega ma firmę co robią klimatyzację, ceny w katalogach są nawet o 50% wyższe niż płaca za jednostki chłodzące w hurtowni ! Wtedy kuszą darmowym montażem a klient się cieszy jak małpa z banana czyli tak jak ja z roweru Piasty właśnie chciałem mieć jakieś lepsze ze względu na moją wagę. Długo was męczyłem prośbą o pomoc, co wybrałem rower to nie był dostępny albo coś innego, no ale w końcu się udało, dziękuję za pomoc, na chwilę obecną przenoszę się do innego działu, muszę się nauczyć jak dbać o łańcuch i tak dalej DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA SZCZERĄ POMOC POZDRAWIAM !
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.