Skocz do zawartości

[gazeta lub czasopismo] Magazyn PNT :)

Rekomendowane odpowiedzi

Powitoł

Przewijał się temat po rowerach nietypowych a po przejrzeniu pobieżnym pierwszego drukowanego (piątego w ogóle) numeru Magazynu PNT według mnie warto założyć oddzielny temat :)

"O przemieszczaniu się z punktu A do punktu B na rowerze" brzmi podtytuł i według mnie o tym jest :)

Zawartości nie wrzucam bo lecę po córę do przedszkola :)

Kilka zajawkowych fotek - okładka:

vIaTrAZ.jpg

Spis:

TjtrtQY.jpg

Kilka losowych stron ze środka:

iceQ1LQ.jpg

SRxPlfF.jpg

P3SvKho.jpg

Oświadczam, że "hipsterę" nie stwierdzono :) Brody i tatuażu jest tyle ile trzeba i tam gdzie trzeba ;)

Linki:

WWW - http://pntmagazine.com/

FB - https://www.facebook.com/pntmagazine

Insta - https://www.instagram.com/pntmagazine/

Można zamówić papierową wersję:

http://pnt.time4.pl/

Następne pewnie też będę brał :D

p.s. Miało nie być reklam ;)

rq63L3f.jpg

Ja spóźnialski, temaprzespałem ale mam obiecaną kopię zapasową...chociaż widzę właśnie iż można nadal bezpośrednio z Redakcyji wyhaczyć Magazyn. Przelew zaraz poleci. 

No i kubek też może się przydać dla uprawiania mniej lub bardziej drank-sajklingu.

POZDRo-:ver

A ja nie ogarniam, jakim cudem w Krakowie, Poznaniu i innych oddalonych od Katowic miastach magazyn już można odbierać, a w Gliwicach, czyli całe 30!km i to autostradą, średnicowką, pociągiem bądź rowerem ciągle nie ma :-( zły jestem bo chciałem mieć magazyn przed majówką coby na urlopie spokojnie poczytać a tu nic nie wyszło . Co gorsza w kawiarni, która widnieje jako miejsce odbioru osobistego nawet nie wiedzieli że mają mieć magazyn...

• Mod Team

akkwiks, bo pod latarnią zawsze najdalej (czy najciemniej). Wiesz - pewnie łatwiej zapakować w skuriera i wysłać na drugi koniec Polski niż autem podrzucić te 30km
Ale ja bym czekał spokojnie do jutra, a jak nie (skoro to 30km) to na rower i dymasz do Miechanika jutro lub w sobotę :D

Ja spokojnie czekam w Szcz na swój egzemplarz - nawet cieszę, że nie przyszedł wcześniej bo "nie wyczytałem" przed weekendem, a tak do kawki rano lub winka wieczorem jak znalazł.
Ech, normalnie uwierzyć nie mogę, że jest, że się wydał. Same tytuły artykułów już pokazują, że będzie ciekawie...

Teraz najważniejsze, by poszło to co się wydrukowało, to wtedy będzie duża szansa na kontynuację, ale z tego co słyszałem od Bartka/Dyrektora raczej liczyłbym na półroczniaka niż kwartalnika.
Może i fajnie bo się temat nie wypali, przez pół roku można spokojnie zebrać dobry materiał a przecież jakość to podstawa

(reklam miało nie być ZA WIELE a nie WCALE ;) )

L.O.rdzie - to Ty się decyduj bo ja jak by co odłożyć mogę, a jak nie zamów z odbiorem u Stojaków ;)

Prrrezesie, mogę od Ciebie z radością przytulić kopię ale myślałem że skoro i kubek mi się zamarzył to może bezpośrednio PNT atakować...

Paczkę będę wysyłać z Potuli za jakiś tydzień i chciałem wszystko otrzymać. Pomyślę i Ci privnę niebawem.

POZDRo-:ver

Powitoł

@porcelanowy
Ja Ci zaraz chyba wakacje przedwczesne zafunduje.
Nie dość, że wrzuca już zawartość, zanim inni otrzymali, to jeszcze reklamuje w innych wątkach.  :verymad: 
PS. Listonoszu, przybywaj! 

Fotki pstrykałem specjalnie nieostre, żeby nie można było małego tekstu odczytać ;) a zdjęcia mają wzmóc apetyt.

Po reakcji widzę, że osiągnąłem co chciałem ;)

p.s. Nawet Moja Była Narzeczona zainteresowała się gazetą.

Zwabiły ją zdjęcia, a później wsiąknęła na cały wieczór :)

Powitoł

Jakieś zamieszanie wynikło u wydawcy i po odbiorze w punkcie dostałem drugi egzemplarz pocztą :)
Czekam na potwierdzenie od "załogi", niemniej pewnie będzie jeden Magazyn do wzięcia ode mnie.

W Krakowie odbiór osobisty (Osiedle Strusia). Wysyłkowo trzeba by do ceny dodać jeszcze moje koszta wysyłki.

Zainteresowany ktoś? Na priva można zagadać :)

Wczoraj dotarł i mój. 

Jest dobrze. Ba - jest bardzo dobrze! 

Nadmiaru hipsteryzmu nie stwierdzono. 

Stonowane reklamy na całą stronę są bardzo miłe dla oka, dużo bardziej niż jakieś pstrokate prostokąty wepchnięte w artykuł. 

Cały magazyn naprawdę złożony z klasą. 

W zawartość się nie zagłębiałem ale dziś znajdę czas. 

PS. A po lekturze Rowertouru przez dłuższy czas miłą odmianą jest to że kolorowe sakwy Crosso (które notabene bardzo chwalę) nie pojawiają się w 9/10 relacjach a więcej jest graveli z torbami :) 

Przeczytałem pobieżnie w drodze do domu i jestem deko zawiedziony. Same asfalty, szutry, przeprawy przez wodę po kostki. Nuuuda.

Chyba mam inne wyobrażenie bikepackingu :)

Już myślałem że FEDbW cos fajnego opiszą, a to niestety tylko wstawka na 2 strony.

Format, fotki i jakość wydania magazynu jest za to pierwszy sort!

• Mod Team

Przyznam się, że ja też jestem rozczarowany faktem iż F.B.Wildy nie zdążymy sklecić materiału z Bieszczad (na blogu też nie ma nadal wpisu), tym bardziej mnie boli bo materiał foto już miałem okazję oglądać i jest MOC jakiej w Pl dotąd nie widziałem (biorąc pod uwagę materiał dotyczący Polski).

A tak po za - nie licząc wielkiej podniety wydawnictwem, masy cmoków nad grafiką, składem, zdjęciami które są świetne i chciało by się takich więcej itd itd kilka (słabszych) rzeczy rzuca się w oczy.
Jakość tekstów chyba najbardziej razi - albo inaczej - różnica w jakości tekstów. Od (czy to mniej czy bardziej filozoficznych) Szymonbików, przez całkiem niezły tekst Przemka (i jedyną nie-szosową relację bikepackingową), przez krótkie i celne wstawki Dyrektora po naprawdę płytki tekst rodem z gimbusu (mam na myśli Buda&Peszt). Każdy może być turystą ale nie każdy pisarzem i to widać tu najlepiej.
No i jeszcze (nie licząc samej jakości tekstu) to treść jaką przekazują - jak to rzekła Prezesowa - dużo relacji zaczętych ale mało skończonych.
Wiem do Bartka (po rozmowie o tych słabostkach), że jak zawsze zabrakło czasu na korekty, na poprawki, na pisanie tekstów na nowo czy znajdowanie innych osób, że jak by nie było nerwówka pierwszego wydania wygrała nad starymi wygami. Wiem też, że wiele osób miało podobne uwagi i że będzie to miało duży wpływ na kolejne wydania. 
A z dobrych rzeczy - że będzie kolejny numer, że rozeszło się mocno echo, że są pozytywne sygnały z zewnątrz, że będzie miał Kto pisac i Co pisać. No i myślę, że na drugą szansę zasługują.

ps: @Ishi - obiecuję, że jak nam się uda latem wyrwać, jak uda się coś z tego sklecić ( i jak Bart to puści), jak FDB w końcu zrobi swój tekst to będzie bikepackingowo&terenowo ;)

Pytanie nieco z boku tematu - ale nie tak bardzo.  PNT zbiera fundusze na następny numer. W ramach tego oferuje bidony:

tumblr_o6rq1rg77d1sh60pro1_1280.jpg

Czy ktoś z Bydgoszczy lub okolic chciałby zamawiać takie coś? Mógłbym zrobić wtedy zamówienie "grupowe" i oszczędzilibyśmy co-nie-co na przesyłce. Zainteresowanych proszę na PW, czekam do czwartku 2016-05-19 (do końca dnia).

• 1 miesiąc temu...
  • Mod Team
jestem deko zawiedziony

W końcu zmeczyłem swój egzemplarz...

Oprócz wyprawy w Bieszczady oraz przypadków Dyrektora i Dyrektorowej straszna mizeria... Edytorial, owszem bardzo fajny, nie maja się czego wstydzić chłopaki przed magazynami zagramanicznymi ale teksty... Ni to blogowe zajawki ni to twitter'owe wrzuty.

Za mało, zbyt przeintelektualizowane miejscami, brak treści.

Moja porada na zasprzyszłość? Mniej, za to treściwiej.

Oby pierwsze koty...

Szacunek...

I.

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...