Janusz159 Napisano 27 Kwietnia 2016 Napisano 27 Kwietnia 2016 Cześć, szukam oświetlenia do lasu i tylko do lasu. Zastanawiam się nad lezyne super drive XL 700 lumenów, lub podwójną BT40S. Cenowo na plus dla BT, ale może ktoś korzystał z lezyne bądź double BT? Pozdrawiam
karsto1982 Napisano 28 Kwietnia 2016 Napisano 28 Kwietnia 2016 temat oswietlenia przerabiany wielokrotnie i jeden wielki miedzy innymi. w kazdym polecane sa convoye. dlaczego nie zwrocisz uwagi na s2 albo s2+?? cenowo korzystniej a i swiatla pewnie wiecej. Dodam ze ogladalem filmiki na YT i chociaz wiem ze nie oddaje to realnego wrazenia to zapewniam CIE ze moj convoy s2+ na 3 diodach z szerokokatnym obiektywem daje duzo wiecej swiatla nie BT40 no i zapewne lezyne tez....
modelarz Napisano 28 Kwietnia 2016 Napisano 28 Kwietnia 2016 Kolejny raz zaproponuję convoya. W tym przypadku do używania tylko w lesie powinny bardzo dobrze sprawdzić się dwie latarki, convoy s2+ z kolimatorem 60x20 jako światło krótkie i convoya s2/ m1 jako światło długie. Taki zestaw może dać bardzo dużo światła, w zasadzie to sam convoy s2+ już jest wstanie dobrze oświetlić drogę więc taki zestaw tym bardziej. Dodatkowym plusem będzie to że można sobie niezależnie ustawić jasność obu latarek. Ale proponuję przeczytać przynajmniej kilka ostatnich stron przypiętego tematu o lampkach.
Janusz159 Napisano 28 Kwietnia 2016 Autor Napisano 28 Kwietnia 2016 @karsto1982 No właśnie convoy mod względem lezyne wg testów z sieci wygląda blado, stąd moje pytanie. Odnośnie danych podawanych przez producenta też nie ma porównania stąd moje pytanie na forum. Zapoznaj się najpierw proszę ze specyfikacją techniczną i zastanów się po co ludzie zadają takie pytania na forum pytając o opinie użytkowników, którzy znają stan faktyczny urządzeń. Nie, nie nalezę do osób lubiących nabijać posty. Dzięki za oponie, dwóch convoy nie brałem pod uwagę, teraz wezmę na pewno.
cervandes Napisano 29 Kwietnia 2016 Napisano 29 Kwietnia 2016 Ja wydałem tyle co kosztuje Lezyne na dwa S2. Jeden ref, drugi kolimator 15x90*, wszystkie mody i wypasione sterowniki 3,04A. Razem ze 2000lm na drodze w 100% i bardzo rozsądny rozkład światła. Do tego Nitecore i2 i jakieś akku i masz miazga zestaw z mnóstwem możliwości. Jak się coś nie spodoba to optykę możesz zmienić, sterownik możesz zmienić, ogniwa dokupić, wozić kilka na zmianę jeśli wyjazd długi. Czas świecenia przyjmij dla trybu 30% max 4h komfortowej jazdy. Bo 100% poświeci półtorej godziny na panasach 3400 ale to już nie jest jazda komfortowa tylko kula ognia odpędzająca demony.
karsto1982 Napisano 29 Kwietnia 2016 Napisano 29 Kwietnia 2016 Wez tez pod uwage convoya z 3 diodami i szeroka optyka... swieci wystarczajaco daleko i szeroko. Na dobrych ogniwach pojedzie na 100% okolo 90-100 minut a w razie gdybys potrzebowal zapasowego ogniwa nie musisz wozic 2 tylko wystarczylby jeden.No i z kierownicy nie robi Ci sie choinka.
Janusz159 Napisano 29 Kwietnia 2016 Autor Napisano 29 Kwietnia 2016 O własnie takich rad oczekiwałem Dzięki Panowie, siedzę na sąsiednim forum, pogadam z Panem Dariuszem i myślę, że coś ze stajni convoya od niego wybiorę. Dzięki.
cervandes Napisano 29 Kwietnia 2016 Napisano 29 Kwietnia 2016 Nie krócej byłoby samemu sprawdzić? http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=14000&start=0
sebaxgh Napisano 7 Maja 2016 Napisano 7 Maja 2016 Ja mam dwie BT40S i świeci to mocno, ale dają one bardziej rozproszone światło, oświetla drogę od razu za lampką, ale do pełni szczęścia brakowało jeszcze zasięgu, więc kupiłem do tego SS XT40 i jest konkretny zestaw. Jedna BT40S + XT40 i nie potrzeba Ci nic więcej Bo jak odpaliłem dwie BT40S i dwie XT40 to już trochę za grubo
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.