matie95 Napisano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Witam, Pierwszy post na forum (mam nadzieję że trafiłem w dział), Właśnie rozebrałem rower szosowy do konserwacji (po małym wypadku) i zważyłem samą ramę która waży 2kg, jest aluminiowa, oraz zważyłem widełki które ważą 1kg niestety stalowe. I moje pytanie jest czy to dobrze że widełki tyle ważą? Pozdrawiam drogowców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Co to za rama i widelec? Jaką wagą ważyłeś? 2kg jak na aluminiową ramę to trochę dużo. Moją stalowa rama(Koga Miayta Proloug) waży około 2250g a widelec stalowy 700g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przmor Napisano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Jeśli nie może być karbon to dla komfortu lepiej stal niż aluminium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matie95 Napisano 27 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Co to za rama i widelec? Jaką wagą ważyłeś? 2kg jak na aluminiową ramę to trochę dużo. Moją stalowa rama(Koga Miayta Proloug) waży około 2250g a widelec stalowy 700g. Ważyłem 2 wagami i wyszło mi tyle samo więc jest okej. Rama nie jest najnowsza. Esperia V3. A widelec można powiedzieć że jakiś "noname" ponieważ nie ma oznaczeń na sobie. Ale to jest rower za który dałem 750zł, 2 lata temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Takpoprostu Napisano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 A rama alu z widelcem cro-mo, sterami i mostkiem = całość ok. 3,5 kg to dobry wynik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Nie Wysłane z mojego Lenovo TAB S8-50L przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.