Skocz do zawartości

[Przerzutka Przednia] Side Swing 10rz

leo2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Po cichutku bez większego rozgłosu pojawiły się przerzutki przednie Shimano SideSwing do napędów 2x10 i 3x10.

Shimano SLX FD-M672

Shimano SLX FD-M677

Wszyscy zachwycali się działaniem sideswinga, kiedy wchodziło XTR 2x11 .

Pytanie czy ktoś ma doświadczenie z tymi przerzutkami, czy to świetne działanie nie wynikało przypadkiem wyłącznie z małej pojemności przerzutki do 2x11 (10z).

Napisano

Mam m677 pod korbę 36-22T. Kultura zmiany przełożeń względem m667 IMHO lepsza, widać że ktoś popracował nad konstrukcją prowadnika. Niestety nie udało mi się tego poprawnie wyregulować z korbą 3-rzędową przerobioną na 2 rzędy (obcieranie łańcucha na pewnych przełożeniach) więc na razie poszła w odstawkę i trudno mi powiedzieć coś więcej...

Napisano

A jaką masz wersję?

Jeżeli FD-M677-H z obejmą na górze to może bym przygarnał ją od ciebie.

Mam m677 pod korbę 36-22T. Kultura zmiany przełożeń względem m667 IMHO lepsza, widać że ktoś popracował nad konstrukcją prowadnika. Niestety nie udało mi się tego poprawnie wyregulować z korbą 3-rzędową przerobioną na 2 rzędy (obcieranie łańcucha na pewnych przełożeniach) więc na razie poszła w odstawkę i trudno mi powiedzieć coś więcej...

j.w.

Napisano

Mam z obejmą na dole. W przypadku side-swinga nie ma to żadnego znaczenia, bo mechanizm przerzutki jest taki sam niezależnie od rodzaju mocowania, chyba że ogranicza Cię konstrukcja ramy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...