Skocz do zawartości

[rekawiczki]PEARL IZUMI ELITE + ESI Fit XC

G3orG3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po roku jazdy w  tanich rękawiczkach zaczyna boleć mnie zewnętrzna strona prawej dłoni. drętwienie i ból, prawdopodobnie ucisk nerwu łokciowego. I w kolejce do zakupów są te Pearl Izumi Elite, i dla większego komfortu wymienić  gripy na te ESI? BO teraz mam coś takiego

post-184083-0-69836100-1461694839_thumb.jpg

Napisano

Bardziej miękkie będą piankowe, są mniej skompresowane.

Przeanalizuj Swoją pozycję,

może zbyt obciążasz ręce podczas jazdy.

• Mod Team
Napisano

Zrezygnowałem z rękawiczek z poduszkami. Po dłuższej jeździe czułem drętwienie palców, bez rękawiczek z gripami ESI tego nie ma. Znaczy się rękawiczki tak ale bez poduszek.

Napisano

Zrezygnowałem z rękawiczek z poduszkami. Po dłuższej jeździe czułem drętwienie palców, bez rękawiczek z gripami ESI tego nie ma. Znaczy się rękawiczki tak ale bez poduszek.

własnie teraz w takich rękawiczkach jeżdżę i lipa . 

• 3 tygodnie później...
Napisano

Dziś przejechałem na szybko 18km na ESI FIT XC 65g po zmianie z Ergon GA1 Evo wielkiej zmiany na + nie zauważyłem . Myślałem że Esi będą dużo lepsze jestem trochę rozczarowany no ale dam im jeszcze szansę na dłuższą trasę może jutro jak pogoda będzie to zobaczymy ile są warte . Jechałem w rękawiczkach bez poduszek . 

Napisano

od siebie mogę polecić ritchey wcs ergo. Bardzo przyjemne piankowe chwyty. Minusem jedynie jest to że łatwo je zniszczyć jak się o coś zahaczy

Napisano

Dziś przejechałem na szybko 18km na ESI FIT XC 65g po zmianie z Ergon GA1 Evo wielkiej zmiany na + nie zauważyłem . Myślałem że Esi będą dużo lepsze jestem trochę rozczarowany no ale dam im jeszcze szansę na dłuższą trasę może jutro jak pogoda będzie to zobaczymy ile są warte . Jechałem w rękawiczkach bez poduszek . 

Wczoraj  43 km z ESI FIT XC teren zróżnicowany większość lasy pola górki kamienie i trochę asfaltu bo do domu trzeba jakoś dojechać ;) Teraz mogę powiedzieć że jest trochę lepiej niż na Ergonach GA1 Evo ręce nie drętwiały i ogólnie na kamienistej drodze Esi lepiej tłumią drgania więc ostatecznie Esi nie są takie złe jak myślałem i kolorek ten czerwony może nie do końca czerwony ale wygląda bardzo fajnie . Jeszcze tylko mostek wymienię na krótszy i będzie wygodnie i ręce będą bardziej odpoczywały :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...