G3orG3 Napisano 26 Kwietnia 2016 Napisano 26 Kwietnia 2016 Po roku jazdy w tanich rękawiczkach zaczyna boleć mnie zewnętrzna strona prawej dłoni. drętwienie i ból, prawdopodobnie ucisk nerwu łokciowego. I w kolejce do zakupów są te Pearl Izumi Elite, i dla większego komfortu wymienić gripy na te ESI? BO teraz mam coś takiego
maczet190399 Napisano 26 Kwietnia 2016 Napisano 26 Kwietnia 2016 Esi chunky wcale nie są takie miękkie. Jedynie tłumią tragania. No chyba, że wersja extra to już niech się ktoś inny wypowie
vpablov Napisano 26 Kwietnia 2016 Napisano 26 Kwietnia 2016 Bardziej miękkie będą piankowe, są mniej skompresowane. Przeanalizuj Swoją pozycję, może zbyt obciążasz ręce podczas jazdy.
Mod Team michuuu Napisano 26 Kwietnia 2016 Mod Team Napisano 26 Kwietnia 2016 Zrezygnowałem z rękawiczek z poduszkami. Po dłuższej jeździe czułem drętwienie palców, bez rękawiczek z gripami ESI tego nie ma. Znaczy się rękawiczki tak ale bez poduszek.
G3orG3 Napisano 27 Kwietnia 2016 Autor Napisano 27 Kwietnia 2016 Zrezygnowałem z rękawiczek z poduszkami. Po dłuższej jeździe czułem drętwienie palców, bez rękawiczek z gripami ESI tego nie ma. Znaczy się rękawiczki tak ale bez poduszek. własnie teraz w takich rękawiczkach jeżdżę i lipa .
FocusSuperBud Napisano 13 Maja 2016 Napisano 13 Maja 2016 Dziś przejechałem na szybko 18km na ESI FIT XC 65g po zmianie z Ergon GA1 Evo wielkiej zmiany na + nie zauważyłem . Myślałem że Esi będą dużo lepsze jestem trochę rozczarowany no ale dam im jeszcze szansę na dłuższą trasę może jutro jak pogoda będzie to zobaczymy ile są warte . Jechałem w rękawiczkach bez poduszek .
NajaraNy Napisano 13 Maja 2016 Napisano 13 Maja 2016 od siebie mogę polecić ritchey wcs ergo. Bardzo przyjemne piankowe chwyty. Minusem jedynie jest to że łatwo je zniszczyć jak się o coś zahaczy
FocusSuperBud Napisano 15 Maja 2016 Napisano 15 Maja 2016 Dziś przejechałem na szybko 18km na ESI FIT XC 65g po zmianie z Ergon GA1 Evo wielkiej zmiany na + nie zauważyłem . Myślałem że Esi będą dużo lepsze jestem trochę rozczarowany no ale dam im jeszcze szansę na dłuższą trasę może jutro jak pogoda będzie to zobaczymy ile są warte . Jechałem w rękawiczkach bez poduszek . Wczoraj 43 km z ESI FIT XC teren zróżnicowany większość lasy pola górki kamienie i trochę asfaltu bo do domu trzeba jakoś dojechać Teraz mogę powiedzieć że jest trochę lepiej niż na Ergonach GA1 Evo ręce nie drętwiały i ogólnie na kamienistej drodze Esi lepiej tłumią drgania więc ostatecznie Esi nie są takie złe jak myślałem i kolorek ten czerwony może nie do końca czerwony ale wygląda bardzo fajnie . Jeszcze tylko mostek wymienię na krótszy i będzie wygodnie i ręce będą bardziej odpoczywały
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.