Mateusz0703 Napisano 26 Kwietnia 2016 Napisano 26 Kwietnia 2016 Witam niedawno zacząłem projektować ramę do hulajnogi do dh. Mam pytanie jak zmierzyć obliczyć długość całego amortyzatora ? Potrzebuję tego wymiaru aby odpowiednio zaprojektować ramę, a nigdzie nie znalazłem informacji dotyczących dł. danych amortyzatorów . Jeżeli wam to pomoże to chodzi mi o amortyzator Marzocchi 380 CR Przy okazji możecie mi napisać czy owy amorek będzie dobry do dh ? Nie chodzi mi tutaj o jakiś ciężki dh gdzie potrzeba mega mocnego sprzętu.
Roxorloops Napisano 26 Kwietnia 2016 Napisano 26 Kwietnia 2016 Aby zmierzyć długość amortyzatora będziesz potrzebował miarki, pomiar ściągasz od końca rury sterowej do końca dolnych goleni.
Mateusz0703 Napisano 26 Kwietnia 2016 Autor Napisano 26 Kwietnia 2016 Roxorloops a nie wiesz może czy da się sprawdzić długość całego amorka w internecie bo nie w każdym sklepie będzie ten model i trochę bez sensu jeździć po sklepach za konkretnym modelem ?
ramol01 Napisano 26 Kwietnia 2016 Napisano 26 Kwietnia 2016 Długość mierzysz od "szczytu" korony do samego dołu (amorka). Ten Marzocchi jest właśnie dedykowany pod dh/fr a co do jego wysokości, to szukaj ludzi z tym amortyzatorem na innych forach i na pinkbike`u. Na pewno znajdzie się ktoś na tyle dobry, żeby zmierzyć go dla Ciebie
ramol01 Napisano 26 Kwietnia 2016 Napisano 26 Kwietnia 2016 Luzik Sam będę zwracał uwagę na tego Marcoka, jak zauważe kogoś z nim to dam znać
Mod Team mrmorty Napisano 20 Maja 2016 Mod Team Napisano 20 Maja 2016 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Zasady pisania na forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.