jaro86 Napisano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Ktoś się orientuje czy da się przerobić tą piastę Mavic Crosstrail (przednią) z osi 9 na 15mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Prawdopodobnie masz takie adaptery wciśnięte http://rowerowy.com/sklep/czesci/piasty/adaptery-piast/prod/mavic-15-9-adapter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro86 Napisano 25 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 No właśnie prawdopodobnie...gość mówi, że się nie zna i nie jest w stanie sprawdzić...Mamy pewność, że fabrycznie, bez adapterów ta piasta jest na 15mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Jedynym rozwiązaniem jest sprawdzenie czy możesz wyjąć te końcówki. Prawdopodobnie będzie się dało je wyjąć ręką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro86 Napisano 25 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 taaa...wiem. ale gosc co je sprzedaje mówi, że się nie zna i nie będzie grzebał... porażka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Wyjąć końcówki i sprawdzić jaką średnicę wewnętrzną ma łożysko, jeśli >/= 15 mm, to nie będzie problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Ah, myślałem że masz kółka w ręku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro86 Napisano 27 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Znalazłem na eBay takie samo przednie koło: http://www.ebay.pl/itm/231921326948 Ale gość pisze, że jest na "szybko-zamykacz". Ze zdjęcia wygląda jak byk, że da się to wyjąć, ale nic o tym nie wspomina. Ma ktoś konto na eBayu i chce mi pomóc? Zapyta się ktoś tego gościa czy da się zamontować oś na 15mm? Byłbym wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Schemat budowy piasty przedniej Mavic Crosstraila Disc z 2011 roku. Ewidentnie z tego wynika, że jest to wyjmowane. Zresztą potwierdzają to różne opinie np: "9mm and 15mm axle compatible" "You'll also get Mavic's standard quick releases, but the front hub is convertible to 15mm thru-axle with included adapters." "Quick-releases come as standard, with 15mm through-axle adapters for the front wheel" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.