Skocz do zawartości

[opony] Jakie polecacie do MTB 27,5"?

lyzwaa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Poszukuję dobrych opon do roweru MTB 27,5" max 70 zł za jedną sztukę. Moim rowerem przemierzam 60% szosą, 40% to lasy, drogi bardziej błotniste. 

Do teraz posiadałem 27,5 x 2,10 V85 OCELOT 54-584 lecz bardzo szybko się w nich starł bieżnik. Dosyć dobrze mi się na nich jeździło po lasach lecz na szosie dawały niezły opór.

Napisano

Jak taki podział procentowy to Smart Sam będzie dobrym wyborem. Ciągłość bieżnika w środku opony powinna poprawić Ci lekkość jazdy po asfalcie. 27,5x2,1 drutówka  kosztuje pomiędzy 60pln a 70pln. Jeśli te lasy o których piszesz to tak naprawdę utwardzone drogi, a nie piachy i błoto, to może być jeszcze Conti DoubleFighter III, ale zjazd z utwardzonej drogi będzie na nich nieprzyjemny. Idealny byłby któryś z Marathon'ów od Schwalbe, ale to już trochę droższe oponki

Napisano

@@PeGie, No sprawdzałem te Marathon'y i faktycznie cena dosyć wysoka więc niestety odpada. I zgada się, lasy po których jeżdżę to w większości utwardzone drogi i bardzo rzadko się zdarza abym wjechał w piachy czy większe błoto. 

No i teraz mam dylemat między tą Smart Sam a Double Fighter III. Mówiąc "zjazd z utwardzonej drogi będzie na nich nieprzyjemny" co masz na myśli? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...