kabe30 Napisano 25 Kwietnia 2016 Napisano 25 Kwietnia 2016 Witam, jako, że sezon wyjazdowy się rozpoczyna, szukam alternatywy do przewożenie fatbika. W samochodzie nie mam już miejsca (rodzinka), a stare bagażniki dachowe nie obejmują opony 4,7 cala. Spotkaliście się może z jakimiś patentami do przewożenia fata na zewnątrz budy? Myślałem o nacinaniu szyny, ale to jest bez sensu (straci sztywność), pzdr, Krzysztof
vdcmike Napisano 25 Kwietnia 2016 Napisano 25 Kwietnia 2016 4,7" to kawał zacnej opony. Thule pro ride 598 z adapterem do fatów 5981 łyka 5". Bagażnik jest do max 20kg - zakładam że się zmieścisz wagowo.
kabe30 Napisano 26 Kwietnia 2016 Autor Napisano 26 Kwietnia 2016 Thule pro ride 598 z adapterem Znalazłem adapter, 140 złotówek. Odnośnie bagażnika, poza ceną, jest jakaś duża różnica z modelem 591? Niestety, chcąc korzystać z adapterów muszę też zmienić szynę, a to już boli
vdcmike Napisano 26 Kwietnia 2016 Napisano 26 Kwietnia 2016 Nośność nowego jest zwiększona o 3kg, jest łatwiej (bez narzędzi) przystosować do montażu po drugiej stronie auta, są lepsze zaciski kół oraz jest ogranicznik momentu w łapie ramy. Wydaje się też cichszy od poprzednika.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.