Silver400 Napisano 2 Maja 2016 Udostępnij Napisano 2 Maja 2016 Jak będzie Ci rozmiar pasował to nie zastanawiaj się tylko bierz. A potem koniecznie wrzuć zdjęcia jak już będzie twój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puciek82 Napisano 3 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Tak zrobię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 6 Maja 2016 Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 byłem dziś w sklepie i mierzyłem rowery Specialized... pytałem o Unibike i gość powiedział, że sa problemy z ramą w tych rowerach. Jak myślicie, to prawda, czy tylko marketingowy bełkot ?(nie sprzedaja w tamtym sklepie Unibike'ow) Co innego miał powiedzieć? Przecież sprzedaje Specialized, a nie Unibike. Mam rower crossowy Unibike Zethos. Przejechałem na nim prawie 8000 km. i nie mam żadnych problemów z ramą. Co prawda nie szaleję nim po górach, ale czasami jak się wjechało pod na górkę to trzeba z niej zjechać Szkoda, że nie napisaliście Panowie nic konstruktywnego w temacie. Akurat ten błąd jest wyjątkowo powszechny. To, że jest powszechny to nie znaczy, że należy takie kwiatki tolerować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareckiabc Napisano 6 Maja 2016 Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Jest jeszcze Kellys Madman 50 2015 rok za 3150 zł (taką miałem propozycję w tym wysyłka) a myślę, że jeszcze można utargować. http://www.bikko.pl/rower-gorski-kellys-madman-50-2015.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puciek82 Napisano 8 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 Kupiony Dziękuję za pomoc w wyborze. PS Mam pytanie odnośnie przewodu hamulcowego widocznego na zdjęciu . Jest tam miejsce by przyczepić go do ramy np opaską zaciskową . Moje obawy budzi fakt że przewód dość intensywnie się wygina kiedy skręcam w lewą stronę , zastanawiam się czy może przez to się złamać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 8 Maja 2016 Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 Gratuluję dobrego wyboru O przewód się nie bój - nie złamie się , możesz założyć opaskę zaciskową lub od razu oryginalny chwyt http://allegro.pl/nasadka-jagwire-do-pancerzy-blokujaca-i5742931133.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puciek82 Napisano 8 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 @gtb Dziękuje. To na razie na opaskę zamontuje bo czeka mnie trochę wydatków, pompka , jakiś zestaw narzędzi do ściągania opony i zestaw łatek, brunox do amorka , olejek do łańcucha , a zapasów finansowych nie ma Powinni dodawać zestawy naprawcze jak do aut ale w tym biznesie wszystko sprzedają osobno. @mareckiabc Kellys ma wyższe ramy niż Unibike i Giant , byłem mierzyć i nawet na małym Kellysie siedziałem kroczem na ramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cieslus Napisano 10 Maja 2016 Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Mam okazję kupić za 2750 zł ten rower: http://olx.pl/oferta/rower-mtb-gt-expert-kola-27-5-rozmar-m-CID767-IDeif0p.html#d38c006365 Nie ma on gwarancji, jednak sprzedawca twierdzi, ze jest jak nowy (może przejechane 5 km łącznie) sprowadzony z Anglii, przełożone hamulce, kupiony od kolegi, który śledzi tam prywatne ogłoszenia. Rozmiar ramy i kół teoretycznie pasują (rozm.M , koła 27,5"). Porównywałem osprzęt z Unibikiem Flite 2015 i praktycznie identyczny, jedynie amortyzator się różni. W Unibike Suntour XCR powietrzny, natomiast w GT Rock Shox XC32 TK Coil 27.5" w/100mm, różnica jest jeszcze w tylnej przerzutce w GT- Shimano XT, w Unibike Shimano SLX. Pytanie tutaj jest głównie takie, czy warto dołożyć 100 zł za Unibike nowego z gwarancją, czy kupić tego w komisie (komis znajduje się 5 km ode mnie, mogę sprawdzić rower również w serwisie niedaleko, gdzie mam znajomych). Przyznam, że głównie zastanawiam się nad ramą- bo to jak mówią baza do wszystkiego, niestety nie mam pojęcia, która będzie lepsza i czy ten rower jest wart swojej ceny (spróbowałbym jeszcze coś utargować). Jeśli chodzi o to, czy rower jest kradziony, sprzedawca sam zaproponował wypisanie umowy kupna-sprzedaży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.