Matiaz Napisano 24 Kwietnia 2016 Napisano 24 Kwietnia 2016 Cześć, Niedługo mam zamiar zmienić rower (kupić nowy) i zastanawiam się nad rowerem który sprawdzi się na trasach leśnych, ewentualnie na szlakach górskich. Mam 15 lat, ok. 190 cm wzrostu i ważę ok. 65 kg. Nie wymagam nie wiadomo jakiego sprzętu, chodzi mi tylko o jazdę rekreacyjną. Czy powyższy rower ( w temacie) sprawdzi się ? Proszę o odpowiedź. Jeżeli polecacie jakieś inne rowery do jazdy po terenie możecie również podać mi ich nazwy. Dziękuje NS Bikes Eccentric Alu 2 : http://rowerowy.com/sklep/rowery/enduro-allmountain/prod/ns-eccentric-alu-2
beskid Napisano 24 Kwietnia 2016 Napisano 24 Kwietnia 2016 Do zastosowania jakie padło w tytule tematu nie bo to po prostu nie jest rower trialowy. Do jazdy po lesie czy górskich szlakach to i owszem, że się nadaje.
Colonel Napisano 25 Kwietnia 2016 Napisano 25 Kwietnia 2016 Kolego Trial czy Trail bo to dwie różne bajki
Wooyek Napisano 25 Kwietnia 2016 Napisano 25 Kwietnia 2016 Trial - pokonywanie bardzo technicznego toru przeszkód. Google -> cyklotrial. Eccentric generalnie się nie nada, choć dla chcącego... Trail - śmiganie po ściezkach. Eccentric nada się bardzo dobrze.
Matiaz Napisano 25 Kwietnia 2016 Autor Napisano 25 Kwietnia 2016 Kolego Trial czy Trail bo to dwie różne bajki Trail Przepraszam pomyliłem się co do nazwy, chodzi mi o rower do trailu
Rulez Napisano 26 Kwietnia 2016 Napisano 26 Kwietnia 2016 Nada się ale : 1- rower z linku jest z widłem 120 mm, optimum dla tego modelu według załączonej geometrii to 140 mm. 2- w rozmiarze 19 podsiodłówka ma 495 mm, nie wiem jak długie masz nogi, ale przy 190 cm może nie wystarczyć nawet bardzo długiej klasycznej sztycy i trzeba będzie szukać opuszczanej. 3- napęd 1X10 ogranicza jego możliwości, zupełnie nie pasuje do koncepcji roweru z amorem 120 mm.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.