Matiaz Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Cześć, Niedługo mam zamiar zmienić rower (kupić nowy) i zastanawiam się nad rowerem który sprawdzi się na trasach leśnych, ewentualnie na szlakach górskich. Mam 15 lat, ok. 190 cm wzrostu i ważę ok. 65 kg. Nie wymagam nie wiadomo jakiego sprzętu, chodzi mi tylko o jazdę rekreacyjną. Czy powyższy rower ( w temacie) sprawdzi się ? Proszę o odpowiedź. Jeżeli polecacie jakieś inne rowery do jazdy po terenie możecie również podać mi ich nazwy. Dziękuje NS Bikes Eccentric Alu 2 : http://rowerowy.com/sklep/rowery/enduro-allmountain/prod/ns-eccentric-alu-2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Do trialu się nie nada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Do zastosowania jakie padło w tytule tematu nie bo to po prostu nie jest rower trialowy. Do jazdy po lesie czy górskich szlakach to i owszem, że się nadaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Colonel Napisano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Kolego Trial czy Trail bo to dwie różne bajki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Trial - pokonywanie bardzo technicznego toru przeszkód. Google -> cyklotrial. Eccentric generalnie się nie nada, choć dla chcącego... Trail - śmiganie po ściezkach. Eccentric nada się bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matiaz Napisano 25 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Kolego Trial czy Trail bo to dwie różne bajki Trail Przepraszam pomyliłem się co do nazwy, chodzi mi o rower do trailu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Nada się ale : 1- rower z linku jest z widłem 120 mm, optimum dla tego modelu według załączonej geometrii to 140 mm. 2- w rozmiarze 19 podsiodłówka ma 495 mm, nie wiem jak długie masz nogi, ale przy 190 cm może nie wystarczyć nawet bardzo długiej klasycznej sztycy i trzeba będzie szukać opuszczanej. 3- napęd 1X10 ogranicza jego możliwości, zupełnie nie pasuje do koncepcji roweru z amorem 120 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.