Skocz do zawartości

[Freeride] do 4000zł

Kodi9

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześc. Jako iż nie znalazłem tematu który byłby w stanie mi pomóc, postanowiłem napisać własny.
Otóż poszukuję roweru FR, rower głównie będzie mi służył do zjazdów w lesie po niezbyt wymagających trasach, i 10km wycieczkach raz na tydzien/dwa.
Mój budżet wynosi jakieś +/- 4000zł, podniesienie go o kilka stówek nie bedzie problemem, 4500 to taki max.
Używany/nowy? Szczerze to jest mi to obojętne, jednak celowalbym bardziej w używki- można dostać coś z wyższej półki w tej samej cenie co nówka.
Tak jak mówiłem - mam zamiar co 2/3 dni jeździć do lasu (Kij wie ile km ma ta trasa), no i raz na tydzień jeździć w 10-15km trasy.

Rower głownie będzie używany w lesie - ziomki ogarneli trase, jakieś hopki, zakręty etc., nie jest jakaś wymagająca no i dłuższe trasy po asfalcie/ściezkach rowerowych.
Mężczyzna, 16 lat, jakieś 176cm, ~65kg, jestem normalnej budowy, ni chudy, ni gruby.

Napisano

Szczerze mówiąc to w głębokim poważaniu mam to co jest na topie.
Nie znam się na tym, przeczytałem 4 posty opisujące "dyscypliny" (?) i według mnie, FR będzie najlepszą opcją..

Napisano
Nie znam się na tym, przeczytałem 4 posty opisujące "dyscypliny" (?) i według mnie, FR będzie najlepszą opcją..

Dla niektórych zjazd z górki w lesie to dh... :woot:  

Zobacz jak wygląda fr

Tak wyglądają te trasy?

Napisano

Tak, na innym forum zostałem skarcony bo uznałem, że na takie trasy to tylko i wyłącznie DH gdzie nie miałem racji, dlatego poczytałem, i dopiero zalozyłem temat.
Normalny las, własnoręcznie robione jakieś hopki, zjazdy, zakręty etc.
https://www.facebook.com/KumowaTeam/?fref=ts - To jest ten las, mają kilka tras, wiec jedna jest bardziej wymagająca a druga nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...