Kodi9 Napisano 24 Kwietnia 2016 Napisano 24 Kwietnia 2016 Cześc. Jako iż nie znalazłem tematu który byłby w stanie mi pomóc, postanowiłem napisać własny.Otóż poszukuję roweru FR, rower głównie będzie mi służył do zjazdów w lesie po niezbyt wymagających trasach, i 10km wycieczkach raz na tydzien/dwa.Mój budżet wynosi jakieś +/- 4000zł, podniesienie go o kilka stówek nie bedzie problemem, 4500 to taki max.Używany/nowy? Szczerze to jest mi to obojętne, jednak celowalbym bardziej w używki- można dostać coś z wyższej półki w tej samej cenie co nówka.Tak jak mówiłem - mam zamiar co 2/3 dni jeździć do lasu (Kij wie ile km ma ta trasa), no i raz na tydzień jeździć w 10-15km trasy. Rower głownie będzie używany w lesie - ziomki ogarneli trase, jakieś hopki, zakręty etc., nie jest jakaś wymagająca no i dłuższe trasy po asfalcie/ściezkach rowerowych.Mężczyzna, 16 lat, jakieś 176cm, ~65kg, jestem normalnej budowy, ni chudy, ni gruby.
Marcin9 Napisano 24 Kwietnia 2016 Napisano 24 Kwietnia 2016 Szukasz roweru do fr bo w lesie masz parę zjazdów? Mam dziwne wrażenie że sztywnika xc wystarczy... A fr szukasz bo modne.
Kodi9 Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Napisano 24 Kwietnia 2016 Szczerze mówiąc to w głębokim poważaniu mam to co jest na topie.Nie znam się na tym, przeczytałem 4 posty opisujące "dyscypliny" (?) i według mnie, FR będzie najlepszą opcją..
Marcin9 Napisano 24 Kwietnia 2016 Napisano 24 Kwietnia 2016 Nie znam się na tym, przeczytałem 4 posty opisujące "dyscypliny" (?) i według mnie, FR będzie najlepszą opcją.. Dla niektórych zjazd z górki w lesie to dh... Zobacz jak wygląda fr Tak wyglądają te trasy?
Kodi9 Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Napisano 24 Kwietnia 2016 Tak, na innym forum zostałem skarcony bo uznałem, że na takie trasy to tylko i wyłącznie DH gdzie nie miałem racji, dlatego poczytałem, i dopiero zalozyłem temat.Normalny las, własnoręcznie robione jakieś hopki, zjazdy, zakręty etc.https://www.facebook.com/KumowaTeam/?fref=ts - To jest ten las, mają kilka tras, wiec jedna jest bardziej wymagająca a druga nie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.