Skocz do zawartości

[Rower] Co ile ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Swojego poskładałem dokładnie 9 lat temu i jesteśmy razem do dziś ;) Oczywiście w międzyczasie były mniejsze czy większe zmiany osprzętu spowodowane naturalnym zużyciem, chęcią spróbowania czegoś innego czy po prostu wymianą poszczególnych elementów na lepsze.

Napisano

A ile mi wytrzymałby MTB ? np. amortyzator foxa?

Amortyzatory trzeba serwisować minimum raz w roku, jak dużo jeździsz np. w górach to nawet częściej. Gdy będziesz o niego dbał i na bieżąco serwisował to posłuży długie lata, chociaż jak to ze sprzętem bywa, popsuć się może w każdej chwili.

Tak samo z ramą, po miesiącu może pęknąć bez przyczyny, albo nie pęknąć przez 10 lat, niczego nie da się przewidzieć.

Napisano

A ile mi wytrzymałby MTB ? np. amortyzator foxa?

Miesiąc. 

Jeździsz przecież dh, ważysz 120 kilogramów, żadne sprzęt tego nie przeżyje.

• Mod Team
Napisano

po miesiącu może pęknąć bez przyczyny

Nic się nie dzieje bez przyczyny...

A ile mi wytrzymałby MTB ?

Z tym pytaniem to do tej pani

sennik-wrozka-znaczenie-snu-wrozka_22447

Napisano
Uznają gwarancje w przypadku pęknięcia ramy ?

Zależy w jaki sposób powstanie to pęknięcie...

Po co te wszystkie pytania?

O co ci chodziło zakładając ten temat? Bo jak na razie to ten temat jest bez sensu...

Napisano

Po co te wszystkie pytania? O co chodziło zakładając ten temat? Bo jak na razie to ten temat jest bez sensu...

Dokładnie, kolego @@Anubis93, napisz o co ci chodzi, a nie zadajesz jakieś dziwne pytania, na które i tak nikt ci nie jest w stanie udzielić odpowiedzi, bo nikt nikt nie jest jasnowidzem.

Chcesz kupić rower, czy o co ci chodzi?

Napisano

Tak chciałem się dowiedzieć co ile wymieniacie rowery. Myślałem,że znajdą się maniacy wymieniający co rok rower.

Dobra temat do zamknięcia .

Napisano

Jeśli się wstydzisz bo chcesz wymieniać często to nie masz czego. Znam ludzi co wymieniają co roku a czasem bywa, że częściej. Mam nadzieję, że pomogłem. 

Napisano

Mam kilka rowerów. Najstarsze mają ze 35-40 lat (w zasadzie zostały tylko ramy i manetki), inny  ok. 15 (w całości), najmłodszy zaś 1 roczek. Wszystkie dają mi porównywalną radość z jazdy!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...