RedDragonPL15 Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Witam! Potrzebuję roweru dla mojej mamy, która ma 158 cm wzrostu. Rowerem najczęściej będzie jeździć po asfalcie i ubitych drogach. Rower powinien mieć od 3 do 7 biegów. Biegi muszą się zmieniać za pomocą jednej manetki. Chodzi o to, aby nie było za dużo biegów, bo te 7 czy nawet 3 jej w zupełności wystarczą, powinny być piaście. Powinien mieć w zestawie błotniki lub chlapacze. Fajnie by było jakby miał amortyzowaną sztycę. Musi mieć bagażnik. Rower może być używany. Nie wiem czy koła 28 cali nie będą za duże, więc prawdopodobnie wybór padnie na 26 cali. Mamie podobają się takie rowery jak ten w załączniku. Powinien mieć, również dynamo w przedniej piaście, 1 hamulec przy kierownicy (przedni), a drugi w pedałach (tylny). Nazywał się chyba torpedo czy coś takiego, jednak jeżeli będą 2 przy kierownicy to nic się nie stanie. Oczywiście musi posiadać amortyzator z przodu. Musi być niezawodny i lekko chodzić. Pieniądze jakie może przeznaczyć na rower to 1000 zł. Koszyka lepiej jakby nie było. Dziękuję wszystkim za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
superfrog Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 (edytowane) Widziałeś Lazaro Milano? Nie ma amortyzatora, ale wydaje mi się zbędny przy tej cenie i takiej pozycji kierownika. Mie ma dynamo, ale ma ledy. Edytowane 24 Kwietnia 2016 przez superfrog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 (edytowane) http://allegro.pl/polski-rower-damski-margo-26-nexus-3-biegi-amortyz-i5969893346.html I "amor", i bez koszyczka Bez brawury z tym dynamem w piaście ... Jak bez amora, to ten powinien być lekki http://allegro.pl/rower-miejski-damka-milady-26-rama-alu-3-biegi-i6124982495.html Edytowane 24 Kwietnia 2016 przez Pablo59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RedDragonPL15 Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 (edytowane) A jakieś inne propozycje z amortyzatorem i 7 biegami na kołach 26 cali? Podkreślam, że nie musi być nowy. Nawet jest wskazane, aby był używany. Zależy mi na trwałej i dobrej, lekkiej pracy roweru. Musi mieć dynamo w przedniej piaście, aby nie było oporów. Edytowane 24 Kwietnia 2016 przez RedDragonPL15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 A jaki opór dają baterie ? ? ? 7 biegów to nie za te pieniądze - a jak chcesz używany to powodzenia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RedDragonPL15 Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Dlaczego z używanym to powodzenia? Baterie mogą się wyładować, a prądnica nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Powodzenia w szukaniu rowerów spełniających wymagania, rzecz jasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RedDragonPL15 Napisano 25 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Napisałem na tym forum, ponieważ nie znam się na rowerach, a nie chcę kupić jakiegoś szajsu. Dlatego poproszę o jeszcze kilka propozycji rowerów z prądnicą i 3 lub 7 begami, kołami 26 calowymi. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CentrumRowerowe Napisano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 @RedDragonPL15 Myślę, że mamy coś spełniającego twoje wymagania w dużej części. Rower Unity City 3. Przede wszystkim ma aluminiową lekką ramę. Także całe wyposażenie, którego szukasz. Jedynie koła to 28 cali, ale rama będzie pasować do wzrostu twojej mamy. Jeśli szukasz roweru z piastą wewnętrzną, lepiej kupić nowy bo masz gwarancję, że mechanizm przerzutek jest nowy. W używkach nie możesz nic sprawdzić jeśli nie rozbierzesz piasty, a na rynku jest sporo złomu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malaczos Napisano 9 Maja 2016 Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 (edytowane) Witam, mam do sprzedania rower, który mógłby Pana zainteresować. Rower kupiony w Polsce 29.04.2013. Rower jest w stanie bardzo dobrym. Użytkowany sporadycznie przez moją małżonkę, która m 160 cm wzrostu. http://olx.pl/oferta/0ower-kross-libero-2013-CID767-IDetvdL.html Edytowane 9 Maja 2016 przez malaczos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi