stanleypaw Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Orientuje się ktoś gdzie można wysłać koło Dura Ace na terenie Polski do naprawy? Koło jest rozcentrowane, jedna szprycha rusza się na boki, a kilka jest luźnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 A to coś czego nie może zrobić przeciętny serwis - wycentrować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinder85 Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Każdy dobry serwis. Koło jak koło, cena tylko kosmiczna ale technologie ziemskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Szprycha rusza się na boki - pytanie czy uszkodzona jest szprycha/nypel/obręcz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stanleypaw Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Koło centrowałem w sklepie Bio Bike w Toruniu, niestety wystarczyły 2 przejazdy kolejowe i się na powrót rozcentrowało. Wiem, że nie przyklejali szprychy do nypla. Wszystko jest całe. Są to koła fabryczne Dura Ace. Ktoś mi polecił ten sklep: http://www.velotech.sklepna5.pl/ Może ktoś potwiedzić, że składają i serwisują koła na wysokim poziomie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Wg mnie nie ma miejsca gdzie możesz wysłać koło "do naprawy" w takim przypadku. Jeśli uważasz że to problem jakościowy możesz złożyć reklamację na koło. Shimano to nie są koła wysokiej jakości jeśli chodzi o jakość wykonania DA zdecydowanie w tym względzie nie bryluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stanleypaw Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Koło nie jest złej jakości, ma przejechane kilkanaście tys. km. Z kołem pojawiły się problemy jak założyłem niedawno oponę tubelees i najechałem przy dużej prędkości na jakąś przeszkodę na zjeździe i mi się rozcentrowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Obrecz jest w stanie niezużytym? W kole nie ma czego naprawiać właściwie. Jeśli obręcz nie jest przetarta i jej nie nadwyrężyles na torach to pozostaje kwestia szprych i nypli. Skontaktuj się może z krakowskim velotech gość udziela się na szosa org ale łatwiej chyba złapać go telefonicznie - porozmawiaj z nim. Pozostaje kwestia ewentualnej dostępności szprych i nypli jeśli są specjalne a gdybam że są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.