imperatorus Napisano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 Witajcie, moze ktos juz robil cos podobnego. Przymierzam sie do remontu Meridy matts 10-V, kupilem za bezcen komplet kol pod tarcze oraz prawie nowy zestaw hamulcow Clarks M2. Moja rama niestety nie ma mocowania pod zaciski, jednakze wiem ze istnieje dosc szeroka gama adapterow. Czy moglibyscie mi cos doradzic, jak to ugryzc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 To są otwory pod bagażnik. Można kupić adapter do tego ale nikt Ci nie da pewności ile to wytrzyma. http://www.forumrowerowe.org/topic/167308-adapter-rama-bez-mocowania-hamulca-tarczowego-a2z-adapter/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imperatorus Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Widzialem ten adapter, problem w tym ze te zaciski to post mount wiec musialbym miec nastepny adapter ktory przerobi IS do PM rama w tym miejscu ma ok 8mm grubosci wiec powinno wystarczyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 musialbym miec nastepny adapter ktory przerobi IS do PM Taki adapter stosuje się w prawie każdej ramie przy tylnym hamulcu więc ja tu problemu nie widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.