Skocz do zawartości

[ankieta] Rower do dojazdu do pracy i wycieczek po lesie

slimaq

5 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki rower ty byś wybrał

• Senatore V2
      0
    • Senatore V3
    • Wagant 3.0
    • Unity M2.0
      0
    • Unity M3.0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Finalnie wytypowałem rowery, którymi jestem zainteresowany z małymi komentarzami. Bardzo bym was prosił o wasze sugestie na ich temat.

http://allegro.pl/mocny-trek-senatore-v2-men-2xacera-sr-suntour-i6114882499.html - ponad 200 zł tańszy od v2, a dość podobny. Acera powinna być dla mnie wystarczająca. Nie ma blokady amortyzatora

http://allegro.pl/rower-trekkingowy-romet-wagant-3-0-i6125539537.html - na alivio, dodatkowym plusem jest dynamo w kole
.
https://www.centrumrowerowe.pl/rowery/trekkingowe/p,rower-trekking-m-3-0-grafitowy-unity,467586.html - cenowo bardzo fajny i chyba na sensownym osprzęcie. Czy ma blokadę amortyzatora?
Mam 178cm wzrostu. Wewnętrzna część nogi od ziemi do krocza to 82 cm. Sugeruje to ramę 21 cali czy 19?

Mam fundusz na każdy z tych rowerów, ale oczywiście będę zadowolony z możliwości oszczędności i nie wybrania najdroższej opcji. Który rower waszym zdaniem będzie najbardziej odpowiedni do zadania jakie przed nim czeka?

Osobiście najbardziej jestem za unity 3, ale nie jestem pewny ramy 21, czy nie będzie za duża.

Napisano

Witam polecałbym Treka Senatore v3 jest drogi to fakt ale ma blokadę amorka niby nic , ale na asfalcie można sobie wyłączyć i mniej sił się traci . Jeżeli zamierzasz dojeżdżać do pracy po asfalcie to OK ale "wycieczki po lesie" na takim bieżniku nie jet najlepszym pomysłem rama 19 powinna być dobra na twój wzrost a do tego koła 28'' więc całkiem nieźle . pozdrawiam ;):)

Napisano

Przedpiśca słusznie prawi w całej rozciągłości :)

Sądząc z opisu (i obrazka) unity 3.0 nie ma blokady amora, a z ramą 21" (jakie są dostępne) będzie za duży.

Napisano

Sądzę że zmontowali partię próbną dla sprawdzenia jak będą schodzić, a teraz stanęli przed decyzją co dalej :)Telefon i powinni powiedzieć o szansach na 19" jeszcze w tym sezonie.

Blokada amora to raz, alivio versus acera to dwa (ale są głosy że wersje 2016 to jeden szajs), ciut lepsza kaseta i manetki. Czy warto dołożyć 200 ? Jeśli nie planujesz korzystać z blokady - to chyba nie.

P.S. Zależy ci na trekkingowej pozycji?

Zastanawiałeś się nad opcją cross i dokupienie dodatkowo gratów których potrzebujesz ?

Napisano

Ok rzeczywiscie znalazlem info na ten temat ze acera i alivio to jedno badziewie. A jak sie ma sprzet 2015?

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Podobno (znów to podobno) od 2016 się zaczęło ... Ale to warsztatowcy musieliby ci potwierdzić ...

Zresztą jeśli przeszukałeś forum to powinieneś na te wątki natrafić.

Napisano

No wlasnie nie znalazlem nic zlego o 2015. Sugerowaloby to zakup czegos z wyprzedazy rocznika. Lazaro wciaz ma jeden senatore v3 z 2014 ma 21''. Przymierzylem sie do 21 w decathlonie do jakiegos bwin i bylo niezle.czy jak na bwinie bylo ok to jest szansa ze na lazaro tez bedzie? Czy co rower to inna " rozmiarowka"?

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Napisano

A ja sugeruje zakup roweru crossoego firmy Romet np Orkan 5 na Allegro z 2015 za 2299 sprzęt na super podzespołach dla Ciebie 19 cali bd ok

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...