najtel Napisano 23 Kwietnia 2016 Napisano 23 Kwietnia 2016 Witam, Szukam jakiejs lampki na tyl do 50 zl maksymalnie. Zasilanie jakie wchodzi w gre to tylko paluszki, lub USB. Rzucily mi sie w oczy wychwalany Walle (koszt okolo 50 zl, ale widzialem na zywo jak swieci i fakt — miazga), oraz Mactronic Bright Eye teraz na promocji na allegro za 30 zl. Jezdze raczej tylko w miescie, glownie sciezki rowerowe i ulice. Ktora bedzie lepszym rozwiazaniem? Jak z ich mocowaniem ? Lampka bedzie montowana na sztycy pod siodlem. I mam obawe co docich otwierania, bo widze ze jest na wcisk... boje sie ze przy czestej zmianie baterii po prostu sie to wyrobi albo polamia zatrzaski. Moze macie jeszcze cos innego do polecenia ? Nie ukrywam ze 50 zl na lampke to dla mnie juz naprawde duza, ostateczna kwota. Przy okazji jakbyscie cos na przod polecili — te same kryteria. Pozdrawiam Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka
modrzew Napisano 23 Kwietnia 2016 Napisano 23 Kwietnia 2016 Te ulice i ścieżki to raczej dobrze oświetlone i ruchliwe, czy raczej ciemne i pustawe gdzieś na peryferiach miasta? Jeśli to pierwsze to wystarczą jakieś tanie pozycyjne bździółki, nie musisz w takich warunkach porażać nikogo mocą i ostrzegać o swojej obecności z kilometra. Co do przedniego oświetlenia jest w tym dziale baaardzo obszerny temat, poczytaj.
najtel Napisano 23 Kwietnia 2016 Autor Napisano 23 Kwietnia 2016 Raczej poruszam sie po Warszawie, blisko centrum, wiec teoretycznie wszystko powinno byc oswietlone. Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka
swistak40 Napisano 23 Kwietnia 2016 Napisano 23 Kwietnia 2016 Mam Bright Eye i świeci nawet jaśniej niż trzeba. Bierz ją bez wahania. Zaoszczędzisz i na zakupie, i na eksploatacji, bo ma tylko jedną diodę większej mocy (Wallee dwie, więc szybciej zużywają się baterie).
najtel Napisano 23 Kwietnia 2016 Autor Napisano 23 Kwietnia 2016 Dzieki serdeczne. A co sadzisz o otwieraniu i zamykaniu lampki ? Jest szansa ze cos sie szybko wyrobi ? Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka
GrzesPL Napisano 24 Kwietnia 2016 Napisano 24 Kwietnia 2016 Dzień dobry Co do zamykania/ otwierania Bright Eye się nie wypowiem. Używam Walle (w wersji I). Do otwierania używam monet 2-5 zł i od 2 lat nic się nie wydarzyło, a baterie zmieniam relatywnie często. Jeśli Bright Eye jest skonstruowana podobnie to myślę, że nie powinno być problemów w dłuższym użytkowaniu. Co może być istotne to wymiana baterii raczej w cieple/ domu niż na trzaskającym mrozie (plastik na mrozie twardnieje). Pozdrawiam, Grzegorz
jacko90 Napisano 24 Kwietnia 2016 Napisano 24 Kwietnia 2016 Co do Wallego, mocowanie łatwe, pewne. Świeci mocno. Zmieniam aku co 7-8 tygodni (świeci 5h tygodniowo), klapka otwierana jak u kolegi 2-5 zł od roku i zero problemów.
najtel Napisano 25 Kwietnia 2016 Autor Napisano 25 Kwietnia 2016 Dzieki za odpowiedzi zaraz rozdam plusiki Mysle, ze wystarczy mi na moje potrzeby Bright Eye Na przod wezme convoya s2 i bedzie super zestaw. Wiecie moze, gdzie kupic najtaniej ? Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka
porcelanowy Napisano 25 Kwietnia 2016 Napisano 25 Kwietnia 2016 Powitoł Raczej poruszam sie po Warszawie, blisko centrum, wiec teoretycznie wszystko powinno byc oswietlone.Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka W takich okolicznościach przyrodo większą rolę grają dobre i możliwie duże odblaski. Bright eye IMO styknie ale ze dwa-trzy naklejone na ramę odblaski wskazane. Doświadczenia z obserwowania rowerzystów bujających się po Krakowie (centrum/okolice). Sam jeżdżę głównie po lasach a i tak mam folię na lagach amora i rurkach tylnego widelca.
krzychu58 Napisano 25 Kwietnia 2016 Napisano 25 Kwietnia 2016 Możesz zobaczyć jeszcze Sigma Blazer i KLS Element .
GrzesPL Napisano 26 Kwietnia 2016 Napisano 26 Kwietnia 2016 Na przod wezme convoya s2 i bedzie super zestaw. Wiecie moze, gdzie kupic najtaniej ? Chyba w www.fasttech.com będzie najtaniej, już od 13-14 zielonych. Imho zdecydowanie lepszą opcją jest zakup w PL (na światełkach) wersji tzw. modowanej (poprawionej i zmodyfikowanej). Czasami lepiej wydać więcej i mieć pewniejszy sprzęt. Mam kilka Convoyów w tym ze światełek i z fastecha i w sumie działają bez zastrzeżeń. Pozdrawiam, Grzegorz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.