kazujama Napisano 23 Kwietnia 2016 Napisano 23 Kwietnia 2016 Który z tych amortyzatorów jest lepszy Fox 32 CTD vs Manitou MARVEL EXPERT ?
modrzew Napisano 23 Kwietnia 2016 Napisano 23 Kwietnia 2016 Lepszy do czego? Kwestia oczekiwań, wymagań, budżetu, itp.
kazujama Napisano 23 Kwietnia 2016 Autor Napisano 23 Kwietnia 2016 cenowo są zbliżone, pytam o kulturę pracy i czy nie są mułowate ;-)
piciu256 Napisano 23 Kwietnia 2016 Napisano 23 Kwietnia 2016 marvel lepiej wybiera małe nierówności (piszę na podstawie tego co wyczytałem na angielskojęzycznych forach, sam na foxie nie miałem okazji jeździć) ludzie ogólnie narzekają trochę właśnie na czułość foxów, te z kashimą są podobno znacznie lepsze w wybieraniu. więc jeśli to bez kashimy (a raczej tka jest- kashima droższa ) to marvel lepszy, a jak z kashimą to fox daje lans na dzielni a manitou ma prostą jak budowa cepa budowę i niezniszczalne uszczelki
Rulez Napisano 23 Kwietnia 2016 Napisano 23 Kwietnia 2016 Marvel nie wybiera lepiej, jeśli chodzi o pracę widelca to Fox będzie lepszy, jeśli chodzi o prostotę obsługi i koszty użytkowania Marvel wygrywa.
piciu256 Napisano 23 Kwietnia 2016 Napisano 23 Kwietnia 2016 a jeździsz na marvel/ minute? minute to to samo co marvel, expert ma sprężyne ts air tak samo jak mój minute 100mm i wybiera bosko Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty.
kazujama Napisano 23 Kwietnia 2016 Autor Napisano 23 Kwietnia 2016 Ktoś zna polski sklep internetowy w którym są dostępne FOXy bo widzę,że dostępność jest bardzo mała.
Mod Team durnykot Napisano 23 Kwietnia 2016 Mod Team Napisano 23 Kwietnia 2016 Piciu, Twoje opinie opierają się na informacjach z sieci, wiec nie są super wiarygodne i mocno uogólniają poruszany temat. Samo określenie Fox CTD nie jest zbyt dokładne- istotne jest,jaki Fox ma tłumik, jakie ustawienie CTD, czy to wersja BOX czy OEM. a jeździsz na marvel/ minute? minute to to samo co marve Marvel ma inne golenie dolne, inne ustawienie tłumika i nieco inną koronę- Marvel to nie to samo co Minute. To podobne amorki o innym przeznaczeniu. Manitou ma dosyć specyficzną charakterystykę i albo się ją lubi ,albo nie.
piciu256 Napisano 23 Kwietnia 2016 Napisano 23 Kwietnia 2016 ustawienie tłumika można zmienić dość łatwo, a co do pracy to jest bardzo liniowa, mi akurat to odpowiada bo po co mi duży skok jak bym go nie wykorzystywał? mimo że mam "tylko" 100mm to nigdy nie miałem wrażenia że mi go brakuje, pewnie to dzięki temu gumowemu odbojnikowi- nie ma twardego odbicia Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty.
Rulez Napisano 23 Kwietnia 2016 Napisano 23 Kwietnia 2016 a jeździsz na marvel/ minute? minute to to samo co marvel, expert ma sprężyne ts air tak samo jak mój minute 100mm i wybiera bosko Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty. Piciu piciu - Marvel to nie to samo co czułe Minute z systemem Mars air (czyli wszystkie stare modele, a obecnie model Pro), Ts air to drętwota w porównaniu z Mars air , jeśli tego nie wiesz to nie klep głupot . Owszem Minute Expert ma Ts air, tyle, że jest drętwe jak Marvel .
piciu256 Napisano 23 Kwietnia 2016 Napisano 23 Kwietnia 2016 ale ja mówię o minute z ts air, mam porównanie że skarbem na Mars air i minute jest czulszy (ja jestem lekki, przy większym ciśnieniu sprężyna negatywna w ts air pewnie mniej daje) Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty.
Rulez Napisano 23 Kwietnia 2016 Napisano 23 Kwietnia 2016 Nie masz żadnego porównania więc nie wypisuj głupot, chyba ten Skareb był popsuty, ponieważ to bardzo czuły amortyzator, poza tym w Mars air ważny jest dobór sprężyny. Więc nie pitol .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.