Eldo Napisano 7 Września 2016 Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Efekt akustyczny identyczny z tym że u mnie częstotliwość x2. Tak czy siak można oszaleć pomijając już samą prozaiczną przyczynę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 7 Września 2016 Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Bardzo często przyczyną trzeszczenia jest hak przerzutki. Wyciągnąć koło sprawdzić dokręcenie.... najlepiej zdemontować, oczyścić miejsce łączenia haka z ramą, założyć i zamontować koła ponownie---- dobrze zacisnąć zacisk. Częstą przyczyną trzeszczenia są również stery. Wybić, wyczyścić i osadzić na nowo można użyć smaru).... trzeszczą też pancerze w gniazdach ;-))) no i rama sama ;-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mareckik Napisano 7 Września 2016 Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Efekt akustyczny identyczny z tym że u mnie częstotliwość x2 Czyli luz miałeś po obu stronach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eldo Napisano 7 Września 2016 Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Tak na 100% po obu stronach i teraz to juz sam nie wiem czy byl to luz czy brak smaru na gwintach. Dokrecone byly imbusem ze spora siła bo troche sie nameczylem zeby odkrecic z drugiej strony golym okiem brudu itp tez specjalnie tam nie bylo jedynie sucho. Obecnie jest OK po przejechaniu ok 100km wiec gitara w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.