kmicic Napisano 1 Września 2006 Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Witam. Mój hamulec zaczął słabo hamować. Wcześniej jak mocno wcisnąłem klamkę to mogłem przelecieć przez kierownice. Myślałem, że jest brudny, więc wyczyściłem tarcze razem z klockami. Czyściłem spiritusem i lekko papierem ściernym (1000). Założyłem, ale to nic nie dało. Przejechałem na nim ponad 1100 Km. Jest to mój pierwszy hamulec tarczowy, więc nie wiem jak wygląda starty klocek. Pytanie moje jest takie,. Czy klocek na zdjęciu jest starty?? Oczywiście drugi wygląda tak samo. Dzieki,pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikus_nng Napisano 1 Września 2006 Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Hmm, u mnie w instrukcji od tych tarcz jest napisane i narysowane (: że jak klocki są wytarte to na środku jest dziura wiec te nie są wytarte, poza tym nie wyglądają na takie. Nie polałeś czasem czymś tarcz niedawno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmicic Napisano 1 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Fakt przed tym wszystkich smarowałem amortyzator. Może coś poleciało na klocki lub tarcze. Jednak przy czyszczeniu nie wyczułem żeby tarcza/klocki były w smarze. Załużmy że tak się stało. Myłem wszystko w spiritusie. A jednak dalej słabo hamują. Co teraz z tym zrobić. Muszą się dotrzeć teraz ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikus_nng Napisano 1 Września 2006 Udostępnij Napisano 1 Września 2006 tak, są tematy z takimi problemami więc pogrzeb trochę. Z tego co pamiętam to klocki moznaby do piekarnika na 20 min na 250 stopni chyba (: i kilka szybszych zjzdów i ostrych długich hamowań i będzie grało (: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerman Napisano 1 Września 2006 Udostępnij Napisano 1 Września 2006 To tak do piekarnika.....a później palnikiem je powinno pomóca później trzeba je tylko dotrzeć i bedzie gyt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmicic Napisano 2 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Dzisiaj na noc zostawie je w płynie do mycia naczyń. "ludwik". W wątku do którego dałem link niżej jest napisane. Wyjąłem klocki tarczę wymyłem rozpuszczalnikiem, klocki wsadziłem też do rozpuszczalnika na parę chwil potem przytarłem je papierem i potem polałem rozpuszczalnikiem i podpaliłem:) Zamiast rozpuszczalnika zastosuje denaturat. Potem zetre papierem i zobacze jaki bedzie efekt.Jak nic to nie da to dopiero włoże je do piekarnika a potem palnikiem. Bikerman: Jaką temperature ustawić piekarnika i jak długo je tam trzymać. I druga sprawa nad tym palnikiem to zaraz po wyjęciu z piekarnika tak zeby sie zrobiły gorące. ? LINK DO WĄTKU dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikus_nng Napisano 2 Września 2006 Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Napisałem wyżej odnośnie piekarnika, a tu masz linka do wątku z którego ja czerpałem wiedzę http://www.forumrowerowe.org/tarcze-niepok...osc-t19155.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.