Skocz do zawartości

[opony] Vittoria Saguaro i Mezcal 29" pomoc w zakupie

brath100

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jazda wykonana i powiem że dobrze zrobiłem biorąc dwa mezcale. Bieżnik bardzo zbliżony do moich poprzednich opon Geax saguaro. Ale nowe mezcale g+ trzymają się jak przyklejone. Na zakrętach nie było problemu z utrzymaniem sterownosci. Zobaczymy jak będzie na mokrym. I faktycznie jest szybciej. Opony mają mniejsze opory toczenia ,pewnie też w tym zasługa grafenu. Oponki godne polecenia

Piszę poniżej no offence, więc się nie obrażaj.

IMO zasługa nie jest grafenu tylko co najwyżej mniejszej wagi i gęstych klocków na samym środku czoła opony. A jak jeszcze dopompowałeś tak jak tylko Polak potrafi, to masz już komplet do rzekomego braku oporów. Reszta to marketing, który chyba łyknąłeś jak pelikan śledzia. ;)

Napisz ile napompowałeś, czy boki opony są z papieru, jak opona siadała na obręczy, czy mieszanka jest twarda, czy błoto zalega wna oponie itp.

Sporo osób liczy na fajny opis normalnych wrażeń co do tej opony, bez tekstów o grafenie.

Napisano

Spoko, każdy może wyrażać swoją opinie, pisze tylko z mojego punktu widzenia. Guma bieżnika wydaje się być troszkę bardziej miekka porównując ja do poprzednich opon Geax saguaro, boki opony robią wrażenie solidnych , a czy papierowe to czas pokaże podczas spotkania z kamieniami :). Co do zapychania bieżnika błotem to niestety na razie się nie wypowiem bo susza dookoła. Oponę bez żadnego problemu wrzuciłem na obręcz, pierwsze pompowanie idealnie siadła. A co do ciśnienia w oponach to nabilem 2,1 bar, na takim ciśnieniu jezdzilem tez na saguaro i porównując te dwie opony przy bardzo podobnym bieżniku na mezcalach lepsze czasy robie.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

A mógłbyś zmierzyć te opony ile mają realnie szerokości i wysokości? Szczególnie wysokość mnie interesuje bo chce je wsadzić do crossa.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...