pokerman9 Napisano 9 Maja 2016 Napisano 9 Maja 2016 http://www.bikestacja.pl/pl/opona-vittoria-mezcal-27-5x2-1-drutowana-36906.html czy opona z linku jest z 2016r? na zdjęciach pod brandem geax wygląda inaczej a chciałbym wzór jak saguaro pzdr
raffik Napisano 9 Maja 2016 Napisano 9 Maja 2016 Jazda wykonana i powiem że dobrze zrobiłem biorąc dwa mezcale. Bieżnik bardzo zbliżony do moich poprzednich opon Geax saguaro. Ale nowe mezcale g+ trzymają się jak przyklejone. Na zakrętach nie było problemu z utrzymaniem sterownosci. Zobaczymy jak będzie na mokrym. I faktycznie jest szybciej. Opony mają mniejsze opory toczenia ,pewnie też w tym zasługa grafenu. Oponki godne polecenia Piszę poniżej no offence, więc się nie obrażaj. IMO zasługa nie jest grafenu tylko co najwyżej mniejszej wagi i gęstych klocków na samym środku czoła opony. A jak jeszcze dopompowałeś tak jak tylko Polak potrafi, to masz już komplet do rzekomego braku oporów. Reszta to marketing, który chyba łyknąłeś jak pelikan śledzia. Napisz ile napompowałeś, czy boki opony są z papieru, jak opona siadała na obręczy, czy mieszanka jest twarda, czy błoto zalega wna oponie itp. Sporo osób liczy na fajny opis normalnych wrażeń co do tej opony, bez tekstów o grafenie.
brath100 Napisano 10 Maja 2016 Autor Napisano 10 Maja 2016 Spoko, każdy może wyrażać swoją opinie, pisze tylko z mojego punktu widzenia. Guma bieżnika wydaje się być troszkę bardziej miekka porównując ja do poprzednich opon Geax saguaro, boki opony robią wrażenie solidnych , a czy papierowe to czas pokaże podczas spotkania z kamieniami . Co do zapychania bieżnika błotem to niestety na razie się nie wypowiem bo susza dookoła. Oponę bez żadnego problemu wrzuciłem na obręcz, pierwsze pompowanie idealnie siadła. A co do ciśnienia w oponach to nabilem 2,1 bar, na takim ciśnieniu jezdzilem tez na saguaro i porównując te dwie opony przy bardzo podobnym bieżniku na mezcalach lepsze czasy robie.
lkomarnicki82 Napisano 28 Czerwca 2016 Napisano 28 Czerwca 2016 A mógłbyś zmierzyć te opony ile mają realnie szerokości i wysokości? Szczególnie wysokość mnie interesuje bo chce je wsadzić do crossa. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
HarveyDent Napisano 29 Czerwca 2016 Napisano 29 Czerwca 2016 A jak z zamleczeniem ? Również bezproblemowo jak z Saguaro ?
brath100 Napisano 29 Czerwca 2016 Autor Napisano 29 Czerwca 2016 Szerokość 52 mm. Wysokość 73,5 cm. Mleko bez problemu, za pierwszym uszczelnione.
lkomarnicki82 Napisano 29 Czerwca 2016 Napisano 29 Czerwca 2016 73? Chodzi mi od rantu felgi do góry opony, aż tyle nie powinno wyjść. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
brath100 Napisano 29 Czerwca 2016 Autor Napisano 29 Czerwca 2016 Sorki,nie ten wymiar podałem . Wys opony 50 mm
lkomarnicki82 Napisano 29 Czerwca 2016 Napisano 29 Czerwca 2016 To lipa ja mam tylko 45-48mm miejsca na wysokość Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
lkomarnicki82 Napisano 29 Czerwca 2016 Napisano 29 Czerwca 2016 Wielkie dzięki, oszczędziłem dzięki tobie trochę Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
siemalysy Napisano 17 Sierpnia 2016 Napisano 17 Sierpnia 2016 Siema @brath100 Trochę czasu zapewne już śmigasz na tych mezcalach. Może jakaś dłuższa relacja? Szukam czegoś dla siebie w zamiana Rapid Roba od Schwalbe.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.