Skocz do zawartości

[piasta] altus kontatybilnosc.

popio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

siemanko posiadam kolo z piasta Shimano FH RM66 Centerlock i mam pytanko czy owa piasta bedzie wspolpracowac z kasetami 10 rzedowymi?

bo z założenia ta piasta jest chyba na 7.

Napisano

Kaseta MTB Shimano 11s wchodzi na standardowy bębenek 8/9/10 ale największa zębatka jest przesunięta w stronę szprych i może wystąpić problem z opieraniem się o szprychy (sprawdzić to można dopiero  jak masz zaplecione koło i będziesz montował kasetę).

Napisano

Czyli albo znaleźć kogoś kto ma CS-M8000 i przymierzyć , ewentualnie kupić przez neta i jeśli nie przypasuje masz prawo odesłać. Tylko zastanów się czy 11s ci na pewno potrzebne bo to jednak i kaseta droższa i łańcuch a i reszta napędu musi być od nowego XT M8000 (nie długo pojawi się na rynku SLX M7000 z 11s tak więc co nieco będzie taniej). Przy 10s masz od groma różnych kaset, łańcuchów, manetek i przerzutek tak wiec taki zestaw skompletujesz o wiele taniej.

Napisano

nie bede pchal sie w 11 , pytalem z ciekawosci , u mnie bedzie 10 albo 9 , albo 8 . te kolo ma byc na jeden sezon , chce zobaczyc jak to bedzie z 1x.... . czy jest sens sie pchac w zebatke argon narrow wide za prawie 200 pln ? czy nie ma jakis tanszych alternatyw to troche przegiencie.

Napisano

A musi być koniecznie ten Argon? Może coś od HCC, Hello MTB, MStars, itp.?

A tak naprawdę jak to na spróbowanie, to bierzesz dowolną tanią czy używaną zębatkę o pasującym mocowaniu i do tego kombinujesz „trzymacz” do łańcucha, nawet taki po taniości zplastikowego uchwytu do rur, śruby, nakrętek i kilku podkładek. Koszt żaden, zwłaszcza jeśli masz wspomniane części, a możesz eksperymentować do woli.

Napisano

dzieki modrzew no wlasnie chce to zrobic po taniosci w miare dobrze . szukalem w necie porownania zebatek narrow ale niestety nie znalazlem.

mieszkam na pomorzu poruszam sie głownie po sciezkach rowerowych ,niewymagajacych bezdrozach ,asfalt czy zebatka z przodu w kombinacji 8,9 albo 10 bo takie opcje rozwazam z liczba 38 nie bedzie za bardzo ''szosowa'' czy celowac w miejsza zebatke a moze wieksza?

ps. jakich tania firme zebatek narrow polecacie? bo dac 200 za zebatke to przegiecie uja ( dla mnie)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...