Skocz do zawartości

[okularki] Jakies do 70 zl

jakuborle

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie, przegladam te allegro i nie wiem na co sie zdecydowac.... Szukam jakis okularkow tak do 70 zl. Najlepiej fajny, sportowy ksztalt, polaryzacja , jakis filtr. Licze na jakies podopowiedzi od Was.

Napisano

Czy okulary z biedronki za 12pln w zestawie 5 wymiennych szkieł mają ochronę UV?

Ja na Arctica S50 jeżdżę. Jedne zgubione, drugie kupiłem takie same i zadowolonym żem jest.

Witam,

Jako świeżynka na forum, pozdrawiam Ciebie i wszystkich jego bywalców.

W temacie okularów dwa słowa wtrącę. Czy nie jest przesadą filtrowanie promieniowania UV ?

Jasne światło potrafi "obrazić", ale bez przesady, UV jest nam niezbędne dla zdrowia. 

To jakaś paranoja marketingowa z ochroną przed UV. Niedługo usłyszymy że jazda w otwartym terenie jest szkodliwa.  I co ?  Mamy kupować tremażety, i przed monitorami śmigać ?

Nie dajmy się zwariować :-).

Napisano

Również serdecznie pozdrawiam.

Filtr UV w okularach przyciemnianych jest niezwykle istotny, gdyż przy ciemnych szkłach źrenica znacznie się rozszerza, w efekcie więcej promienia UV wpada do oka niż przy jeździe bez okularów i mniejszej średnicy źrenicy. Okuliści twierdzą, że ciemne szkła bez filtra są bardzo szkodliwe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...