jakuborle Napisano 21 Kwietnia 2016 Napisano 21 Kwietnia 2016 Witajcie, przegladam te allegro i nie wiem na co sie zdecydowac.... Szukam jakis okularkow tak do 70 zl. Najlepiej fajny, sportowy ksztalt, polaryzacja , jakis filtr. Licze na jakies podopowiedzi od Was.
Jondrek Napisano 21 Kwietnia 2016 Napisano 21 Kwietnia 2016 Ja używam okularki z biedronki za 12 zł i jestem bardzo zadowolony 5 wymiennych szkieł, fajny zestaw. Przyczaj sie może na coś w lidlu lub właśnie w biedronce, a może coś w decathlonie ---> http://www.decathlon.pl/C-614791-okulary-na-rower
cervandes Napisano 22 Kwietnia 2016 Napisano 22 Kwietnia 2016 Czy okulary z biedronki za 12pln w zestawie 5 wymiennych szkieł mają ochronę UV? Ja na Arctica S50 jeżdżę. Jedne zgubione, drugie kupiłem takie same i zadowolonym żem jest.
Jondrek Napisano 22 Kwietnia 2016 Napisano 22 Kwietnia 2016 Szkla sa: Czarne z UV Czarne zwykle Biale z UV Niebieskie Zolte
klonik Napisano 22 Kwietnia 2016 Napisano 22 Kwietnia 2016 Czy okulary z biedronki za 12pln w zestawie 5 wymiennych szkieł mają ochronę UV? Ja na Arctica S50 jeżdżę. Jedne zgubione, drugie kupiłem takie same i zadowolonym żem jest. Witam, Jako świeżynka na forum, pozdrawiam Ciebie i wszystkich jego bywalców. W temacie okularów dwa słowa wtrącę. Czy nie jest przesadą filtrowanie promieniowania UV ? Jasne światło potrafi "obrazić", ale bez przesady, UV jest nam niezbędne dla zdrowia. To jakaś paranoja marketingowa z ochroną przed UV. Niedługo usłyszymy że jazda w otwartym terenie jest szkodliwa. I co ? Mamy kupować tremażety, i przed monitorami śmigać ? Nie dajmy się zwariować :-).
cervandes Napisano 22 Kwietnia 2016 Napisano 22 Kwietnia 2016 Również serdecznie pozdrawiam. Filtr UV w okularach przyciemnianych jest niezwykle istotny, gdyż przy ciemnych szkłach źrenica znacznie się rozszerza, w efekcie więcej promienia UV wpada do oka niż przy jeździe bez okularów i mniejszej średnicy źrenicy. Okuliści twierdzą, że ciemne szkła bez filtra są bardzo szkodliwe.
hanus Napisano 24 Kwietnia 2016 Napisano 24 Kwietnia 2016 Wszystkie okulary ze znakiem CE mają filtry UV Moto
cervandes Napisano 24 Kwietnia 2016 Napisano 24 Kwietnia 2016 Problem w tym, że CE nie zawsze oznacza to samo. Trzeba zwracać uwagę na wielkość środkowej kreseczki w E...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.