slooo Napisano 1 Września 2006 Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Witam, odkreciłem korbe i za nic w swiecie nie moge wykręcić wkładu suportu... może mi ktos objaśnic jak go wyjąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 1 Września 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Września 2006 http://www.forumrowerowe.org/naped-ZANIM-z...nd33-t3668.html Po odszukaniu zagadnienia znajdziesz na nie odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slooo Napisano 1 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2006 @Pixon W dziale "konserwacja suportu" nie znalazłem nic konktretnego... tylko " Pakiet jest teoretycznie nienaprawialny i nierozbieralny, dlatego w razie stwierdzenia nadmiernych luzów, stuków, itp. wymieniamy go na nowy. Do odkręcenia shimanowskich pakietów potrzebny jest specjalny wielowpust i oczywiście porządny francuz. Robota nie jest specjalnie trudna, choć musimy uważać przy ponownym zakładaniu, żeby nie uszkodzić gwintów w ramie. Jak zwykle przed założeniem wszystko porządnie czyścimy i traktujemy smarem do łożysk. " niebardzo mi to pomogło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 1 Września 2006 Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Coz potrzebny klucz do suportu i klucz plaski do tego 1 kluczi tyle , czasem wklad sie zapieka wiec trzeba wiekszej dzwigni uzywac. Aha gwint jest na odwrto - tzn odkrecasz w ta strone w ktora dokrecasz hmm chociaz ja tam nigdy nie pamietam co i jak i dopiero jak widze to wiem , ale filozofii tu zadnej nie potrzeba tylko narzedzia ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slooo Napisano 1 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2006 wiem wiem o ktory klucz chodzi... ale gdzie go wlozyc ? moj suport wyglada tak: help! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master87 Napisano 1 Września 2006 Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Najpierw należałoby korbe zdjąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slooo Napisano 1 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2006 tak, tak korbe juz zdejmowalem wiele razy. chodzi mi o sam wklad suportu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lis Napisano 1 Września 2006 Udostępnij Napisano 1 Września 2006 potrzebujesz takiego klucza: w wiekszosci starych płaskich wielofunkcyjnych kluczach rowerowych było takie cos ewentualnie młotek isrubokret i odkrecisz to dziadostwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slooo Napisano 1 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2006 chyba mam cos w tym kształcie dzieki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 2 Września 2006 Udostępnij Napisano 2 Września 2006 mi sie wydaje, ze to nie jest wklad, tylko suport rozbieralny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.