roberttrebor Napisano 10 Grudnia 2016 Napisano 10 Grudnia 2016 Dla mnie również krótkie ramy MTB są mało sportowe i nie mogę się do nich dopasować. np. pasują mi Spece z długimi górnymi rurami, tyle, że ten rower to szosa , na szosie mam zupełnie inne odczucia. Też mam sporo latek, 182 cm wzrostu, i co dziwne szosa pasuje mi dosyć krótka, jak analizuję geometrię Attain to na długość ramy pasował by mi rozmiar...56, syn ma rower szosowy o zbliżonej do tego rozmiaru geometrii i jest dla mnie optymalny (tyle, że w Cube podsiodłówka i główka ramy była by nieco za krótka ). Rozmiar 58 to absolutne maksimum jeśli myślisz o dosyć komfortowej pozycji. Na rozmiarze 60 będziesz nadmiernie wyciągnięty, ponieważ te modele Cube wcale nie są krótkie jak na standardy roweru szosowego. . Dzieki za rzeczową odpowiedz,musze zatem zastanowić sie na kupnem i wybrałeś 58 :-).Pozdrawiam Cytuj
mariusheck Napisano 8 Stycznia 2017 Napisano 8 Stycznia 2017 (edytowane) A ja z kolei waham się pomiędzy 46 a 50. Mam 174 cm, a odległość pomiędzy podłogą a krokiem wynosi u mnie ok. 82/83 cm. Przymierzyłem się wczoraj do tych ram i podczas jazdy testowej nie zauważyłem większych różnic (trudno je zauważyć w sklepie jeżdżąc pomiędzy regałami) Jedyną istotną różnicę zauważyłem schodząc z roweru. Na 50-ce rurę miałem tuż pod klejnotami a na 46-ce było trochę zapasu. Bardziej skłaniam się do rozmiaru 46. Może ktoś z Was jest podobnego wzrostu i ma jakies doświadczenie z geometrią crossowego Cuba i coś by doradził? Edytowane 8 Stycznia 2017 przez mariusheck Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi