Skocz do zawartości

[sigma 1200wl] koszyk blokuje sygnał?

jacekM7

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, mam problem. W rowerze mojej kobiety nowo zakupiony licznik sigma 1200wl nie działa po zamontowaniu koszyka na kierownicy. Czy to jest normalne? Koszyk jest metalowy, w ogóle ten licznik nie łapał sygnału jak nadajnik był zamontowany nisko na widłach. Musiałem go sporo podnieść i dopiero działał. Wymiana baterii nie pomogła. Osobiście używam 1009sts i jest dużo bardziej czuły na sygnał.

W rowerze mojej kobiety nowo zakupiony licznik sigma 1200wl nie działa po zamontowaniu koszyka na kierownicy. Czy to jest normalne?

Jak najbardziej jest to możliwe. Metalowy koszyk tłumi fale elektromagnetyczne, pomimo że ma otwory. Jak bardzo - nikt nie będzie równań Maxwella rozwiązywał - jak widać wystarczająco dla częstotliwości (i mocy) nadajnika licznika, by utracić łączność z bazą.

• 2 tygodnie później...

Tez mam licznik SIGMA 1200. Nie mam koszyka a problemy z lacznoscia mialem tak czy siak. Tyle co ustawien przetestowalem i zjadlem nerwow na tym "liczniku" to glowa mala. Dalem sobie z tym spokoj i zdjalem. Aktualnie uzywam smartfora.

Nie raz i nie dwa dyskutowaliśmy tutaj mile o przewadze świąt jednych nad drugimi.

Niektórych kabelek odrzuca, obrzydza i jest pasee a innym nie przeszkadza i rekompensuje swe istnienie bezproblemowością i szybkim startem. Na kable nie narzeka nikt, na radiówki niestety niektórzy się skarżą, zwłaszcza Ci, którzy mają więcej gratów na kierownicy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...