Skocz do zawartości

[rower] ROCKRIDER 520 27,5" B'TWIN

TheMysteryguy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja mam panowie takie pytanie jaka jest roznica ze 340 jest  do okazjonalnej rekreacyjnej jazdy rowerem górskim. a 520 27.5 Przeznaczenie: do sportowej jazdy rowerem górskim w terenie.??  

przezutki itp wiem ze jest roznica a co z rama ? jest inna czy hamulce i reszta robi ta roznice ?? 

Warto kupic i modernizowac sobie 340 na deore alvio a jak sie czlowiek wkreci zmienic rame a deore tam przelozyc ?? bo niemam kasy lata nie jezdzilem rowerem i myslalem zeby kupic 340 i ja modernizowac wraz z przyplywem kasy 

Napisano

Taka podstawowa sprawa to choćby fakt, że jeden ma wolnobieg a drugi już jest na kasetę. Niestety ktoś nieświadomy zasugeruje się mylną specyfikacją gdzie w przypadku 340 jest napisane "kaseta". 

Napisano

Nic nie sprawi. To nie są rowery do takich zastosowań. Jak masz mało kasy to zamiast wyrzucać ją w błoto na ten szajs kup jak masa ludzi używany rower. 

Napisano

za 1000zl ciezko uzywany kupic zeby byl lepszy a taki skladak byl by juz dobry w teren wiadomo nie jest to deore itp , oraz w jakiej cenie bym go skonczyl bo brakuje kilku rzeczy a jestem ciemny i tak skladalem +- 

Klamkomanetki Shimano Altus/Acera ST-EF65 3x8 sr 85     Zes. 8s Shimano : kaseta HG41 11-32 + łańcuch HG40 69

Korba Shimano Altus FC-M311 42x32x22 + śruby 83

Hamulec V-Brake Shimano Alivio BR-T4010 49

Przerzutka tylna Shimano Altus RD-M310 7/8s 55

Przerzutka przednia Shimano FD-M310 28,6/34,9 TS 35

AMOR 24 SUNTOUR XCR TAR/V-B REGULACJA 184

ACCENT RAMA MTB RANGER 21 CALI MODEL 2015 CR 370

930

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Bierz 520 27.5". Jeżdżę na tej ramie zjazdy i podjazdy super. Na trasach enduro tez jest ok zwrotny fajny rower. Z czasem sobie powymieniasz czesci. Mi rama do jazdy w terenie z hopami, bandami, mocnymi zjazdami odpowiada tylko amortyzator do wymiany. Do 1300zl dobra opcja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...