Pejot7 Napisano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Witam Wszystkich Forumowiczów!. Planuje zakup używanego męskiego roweru Pegasus Solero alu 28" rama 21"(53cm)jednak mam dylemat dotyczący ramy.Rower chcę kupić przez portal aukcyjny więc nie będe miał możliwości dopasowania pod moje wymiary.I tak... posiadam 187cm wzrostu a odległość od ziemi do krocza to 85 cm .Sprawdzałem te wszystkie poradniki,tabelki i mam mętlik w głowie bo raz wychodzi ze będzie ok gdzie indziej że może być za mały i już sam nie wiem . Prosiłbym o poratowanie cenną radą,może ktoš z Was ma takowy rowerek i podobne wymiary ? Z góry dziękuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burak Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 53cm to zbyt mala rama dla ciebie. 58cm bedzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pejot7 Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Dzięki za zainteresowanie! Wiesz co dziś bylem na giełdzie i tak sie złożylo ze stał gościu z takim rowerkiem więc udalem zainteresowanego i powiem że ta rama 53cm jest dla mnie w sam raz więc swoje poszukiwania mogę śmiało ograniczyć do tego wymiaru ew max 57cm ,bo więcej to już będzie problem z klejnotami A mam jeszcze takie pytanko odnośnie polskiej produkcji którą dziś zobaczyłem i powiem że jestem miło zaskoczony jakością wykonania i podzespołami choć na tym to się tak za bardzo nie znam i liczę na Waszą pomoc. Rower to TANDER BOSTON http://www.storowerow.pl/pl/p/TANDER-BOSTON-M-czarny-mat/681 Co o nim sądzicie ,czy warto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi