Skocz do zawartości

[Mk-bike] niepolecany

Slawek_l_83

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hehehe beke mam jak czytam te posty, hehe

i dołączam się do nich, mk bike to <cenzura> :rolleyes:

przychodze tam pewnego razu i się pytam czy mają kiere NS X-UP XL, koleś podchodzi do stojaka, szuka, szuka, znalazł, wraca z powrotem za lade i nabija kiere na kase!! nawet niemiałem jej w ręku, nie wiedziałem nawet czy chcę ją kupić, hehehe

więcej tam nie poszedłem,

a jak na gg do nich pisałem to oni chyba w tym czasie grali w pasjansa bo nikt nie odpisywał prze godzine !!

mk bike w sopocie to porażka

i pewnie w każdym innym też jest podobnie

pozdr

Napisano

Do tego strona im sie posypała.

1016 - Can't open file: 'whos_online.MYI' (errno: 145)

delete from whos_online where time_last_click < '1185903974'

[TEP STOP]

Nieszczęścia chodzą parami :woot:

• 2 miesiące temu...
Napisano

A ja z kolei kupowałem u nich kurtkę Biemme Sequoia. najpierw długo męczyłem sprzedawcę z Sosnowca przez gg, ale był cierpliwy i nie spławił mnie. Po zamówieniu wysyłka nastąpiła w ciągu godzinki. Za dwa dni miałem kurteczkę. Także, ja narzekać nie mogę.

Napisano

ostatnio probowalem u nich zamowić:

1) kierownicę

2) oponę

3) przewód hamulcowy

4) końcowki do przewodu

okazalo sie ze kierownicy ani opony juz DAWNO nie ma i w sklepie internetowym jest ona figurantem

koncowek tez dostac nie moge bo nie posiadaja do mojego hamulca

znaczna czesc towaru ktory wystawiaja to fikcja.

przewod wzialem bo byl mi naprawde potrzebny i nie mam alternatywy. :) czekam na przesylke.

Napisano

To zapewne przez dział "archiwum" na ich stronie :) Niestety poza tym, że przy wyborze kategorii jest napisane, że są to produkty kiedy kiedyś były w sklepie, to jak otworzysz konkretny produkt to takiej informacji już nie ma, co jest szczególnie bolesne gdy szukasz czegoś konkretnego, wpiszesz to w googlach i link przenosi Cię od razu do strony produktu :P

Teraz widzę, że trochę pozmieniali i wstawili "towar niedostępny" i wyzerowali cenę, ale jeszcze niedawno tego nie było :)

Napisano

Może i obsługa całkiem dobra ,ale kultury to chłopaki nie mają :/ .Raz byłem tam osobiście-powiem krótko więcej było łaciny niż polskiego języka :/ .Poza tym na stronie swoje a w sklepie swoje -nie ma w rzeczywistości wile produktów które są na stronie Mowa o sklepie w Sosnowcu

• 3 tygodnie później...
Napisano

Ha ha, to nie będę oryginalny, bo również odradzam MK-bike w sopocie.. Wiele by można opowiadać.. Kumplowi powiedzieli, że jego amor, który nie działał, właśnie tak ma działać.. Raz trafiłem na gościa który był chwilowo w zastępstwie, rzucał mięsem co drugie słowo a jego mowy nie mogłem zrozumieć choć spytałem tylko o naklejki chroniące ramę.. W końcu dowiedziałem się, że one są do niczego (?!).

Zamawiałem raz buty spec mtb sport i pedały spd520 i z przesyłką było ok wszystko, ale cena spdków które były u nich w "przecenie" była jak pamiętam taka, jak w innych sklepach normalnie..

• 2 miesiące temu...
Napisano

Pisałem do MK Bike maila w sprawie ramy i jakiś gość odpisując do mnie na "ty" i udzielając odpowiedzi tylko na ostatnie pytanie w mailu stwierdził, że wszystko spoko, tylko muszę zapłacić 20% zadatku, żeby się zapisać do kolejki oczekujących, bo potem ramy może już nie być. Haha, bardzo śmieszne, zwłaszcza że mam w banku znakomite oprocentowanie 0,01% w skali roku. ;) Czy będę bardzo niemądry, jeśli przeleję im te aż 5 stów? W sumie, to wiem, że będę, ale chciałem sie tylko upewnić. ;)

Napisano

To chyba zależy od tego o której filii mówimy. W Sosnowsi jest bardzo miło, wbijam tam teraz od czasu do czasu pogawędzić o rowerach ;) Zakupów jakichś wielkich u nich nie robię, ale obsługa jest naprawdę sympatyczna.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Czy Mk-bike i Mkbikeonline to to samo i czy wg waszej wiedzy mają podobny poziom usług?

Zamierzam conieco nabyć w mkbikeonline i po przeczytaniu kilku opinii trochę przystopowałem

Dajcie znać czy to niejest przypadkiem to samo

Napisano

Mkbike i mkbikeonline to dwie rózne firmy. W mkbikeonline kupowałem kilka rzeczy i mają dobry poziom usług i da się z nimi dogadać, a gość z którym rozmawiałem przez telefon dość sympatyczny i nawet powiedział o opcji zniżki (jakaś promocja czy wyprzedaż była).

A w mkbike'u w sopocie nadal beznadzieja...

• 3 miesiące temu...
Napisano

A Ja absolutnie zgadzam się z moim przedmówcami apropo Gliwickiego mkbike; Świetna obsługa, to co potrzeba robią odręki, jeszcze miłą rozmową zabawią w trakcie czekania... :D za "piękny uśmiech" można i sie potargowac i wyjśc z "paroma groszami" nieoczekiwanej reszty.

Polecam.

• 1 rok później...
Napisano

W Sosnofcu bardzo luzna atomsfera,co mnie aż tak nie zniecheca jak CENY !

Dziwne,ze jeszcze istnieja jak na rynku taki przesyt..

Luzna tzn jak pod budka z piwem :]

• 2 miesiące temu...
Napisano

Po raz pewnie nie pierwszy odradzam mk-bike, albowiem (poza innymi uwagami) taki widzę sens sklepu stacjonarnego, że są pewne założenia:

a ) mogę w nim obmacać na żywca to, co chcę kupić, np. jak w moim przypadku - ubranie, co daje przewagę nad internetem.

b ) w sklepie jest to, co w ofercie i co pokazują jako dostępne na stronie, a jeśli nie ma, to mogą sprowadzić.

Otóż w mk-bike Sopot nie sprowadzają odzieży, jest tylko taka paroletnia, oraz nie ma szans ściągnięcia, a także małe jest prawdopodobieństwo, że da się to zamówić internetowo prosto do domu bez przymiarki z innej placówki, bo prawdopodobnie nie mają tego nigdzie wbrew info na stronie.

Nie wiem, z czego oni żyją z takim podejściem do potrzeb klienta (które udowadniali już wielokrotnie).

• 4 miesiące temu...
Napisano

Dziś mnie koleś w MK-biku w Jaworznie rozłożył na łopatki:)

Pytam się: Macie dostępne kierownice syntaca?

Sprzedawca: Jaką?

J: Syntace duraflite

S: yyyy chyba nie ale sprawdzę (oczy miał jakby zobaczył ducha)

J: proszę podać cenę

S: przepraszam ale pierwszy raz słyszę o tej firmie i nie mamy jej na stanie!

J: ( w głowie) co to za sklep który nie zna tej firmy.

J: dziękuję do widzenia

Jak widzicie sami profesjonaliści tam pracują, znają chyba tylko to co mają na stanie, sorki to co na stronie!!

Pozdrawiam

Napisano
Dziś mnie koleś w MK-biku w Jaworznie rozłożył na łopatki:)

Pytam się: Macie dostępne kierownice syntaca?

Sprzedawca: Jaką?

J: Syntace duraflite

S: yyyy chyba nie ale sprawdzę (oczy miał jakby zobaczył ducha)

J: proszę podać cenę

S: przepraszam ale pierwszy raz słyszę o tej firmie i nie mamy jej na stanie!

J: ( w głowie) co to za sklep który nie zna tej firmy.

J: dziękuję do widzenia

Jak widzicie sami profesjonaliści tam pracują, znają chyba tylko to co mają na stanie, sorki to co na stronie!!

Nie wiem w czym u ciebie takie wielkie zdziwienie ???????? :blink:

Zadasz to pytanie w innych sklepach "rowerowych" i w 90 % uświadczysz to samo ;):)

Napisano

Też nie rozumiem tego zdziwienia. W większości sklepów w Warszawie muszę im pokazać na obrazku o co mi chodzi. Ostatnio pytałem o sztycę Thomsona to usłyszałem, że chyba mi się firmy pomyliły bo Thomson to robi telewizory.:)

Napisano

Czyli uważacie, że w sklepach powinni pracować ludzie którzy znają tylko osprzęt do XT bo to się już spotyka najczęściej , i na tym oni powinni zatrzymać swoją ewolucję?

Bo chyba jeśli jesteś sprzedawcą to jesteś fachowcem w swojej branży!

Polecam wam zmienić sklepy w których się zaopatrujecie, jak nie wiedzą co chcecie :D

• 3 tygodnie później...
Napisano

To może ja tylko dobrze trafiałem, ale wszystkie kontakty z MKBike zawsze miałem pozytywne.

Np moja ostatnia transakcja czyli zakup hamulców z niestandardowymi tarczami, tzn Avid BB7 dawał jakieś najsłabsze tarcze, ale nie było żadnego problemu by zamienić na tarcze G2 (nie są to standardowe tarcze przy BB7). -> to chyba kontaktowałem się ze sklepem w Jaworznie.

Innym razem co pamiętam to podpytywałem się o ciuchy... ktoś z drugiej strony kumaty, bez problemu o wszystko się dowiedziałem.

Ja w tym sklepie będę jak coś kupował ponieważ ceny czasem mają niższe niż inni.

PS. MKBike osobiście zaliczam do 3 najfajniejszych sklepów w jakich kupowałem części rowerowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...