Skocz do zawartości

[Mk-bike] niepolecany

Slawek_l_83

Rekomendowane odpowiedzi

Witam uzytkownikow forum, na wstepie chcialbym poinformowac was abyscie nie kupowali w mk-biku, bo ceny w sklepie i na stronce sie różnia i uważajcie co i w jakiej cenie kupujecie!!! Ja sie przejechalem i stracilem do nich zaufanie a byli dobrymi kumplami(znajomymi ponoc :025:)!!! Teraz wole kupić drożej ale w miłej atmosferze :D:P:) Pozdro

To samo mogę powiedzieć o mk-bike'u w Sopocie.

Zgadzam się z opinią co do różnicy cen w sklepie i na stronie.

Do tego wcale nie mają rewelacyjnych cen - moim zdaniem jak wszędzie.

Zamawianie towaru u nich wygląda tak, że nie poinformują czy dana rzecz już jest (raz 3 dni z rzędu jeździłem do nich, w innej sytuacji 2 dni z rzędu) mimo podanego numeru telefonu.

Ale nic nie przebije zachowania większości ludzi tam pracujacych - są to moim zdaniem ludzie, którym nie zależy na klientach i mają ich naprawdę głęboko, a wymądrzanie się jest na porządku dziennym (i nie było to dawanie dobrych rad), a ich 'dowcipy' wcale nie są śmieszne.

Nie byłem u nich jakieś 1,5 roku i nie zamierzam odwiedzać tego sklepu oraz odradzam wszystkim, szczególnie tym początkującym.

Pozdro

MkBike w Jaworznie? Ten sklep to paranoja:/ Oddalem tam swojego sterego Girardengo i mimo ze nie dalo sie w nim zrobic porzadnie suportu , wzieli kase i zrobili prowizorke. A jak ktos sie nie zna na rowerach/naprawie/czesciach to lepiej omijac ten sklep z daleka :/ Zero fachowosci, no moze poza jednym pracownikiem, ktory sie stara :]

Pozdro @ll

W sopocie to nie można nawet przymierzyć ciuchów, jak zapytałem dlaczego to wysłuchałem pasjonującej histori jak to kiedyś..... cytat : " przylazł jakiś cały u######ony błotem koleś prosto z lasu ( sprzedawcy chyba chodziło o bikera po krótkiej przejażdzce w pobliskich lasach ;):) ) i zaczął łazić po sklepie i syfić wszystko i jeszcze głupie pytania zadawał "

Radzę omijać ten sklep szerokim łukiem - najlepiej przez bliski las. :)

W sopockim mkbike obsługa faktycznie bywa wybitnie przykra, wolę jechać gdzieś dalej niż się stresować. Dodam, że ,,szef'' tegoż sklepu (Sopot), w przeciwieństwie do reszty jest pomocny, uprzejmy i w ogóle robi dobre wrażenie. Szkoda że reszta nie jest taka bo miałbym blisko domu sklep rowerowy a tak to muszę się kulać do następnego co najmniej pół godziny.

Skoro sam prezes/właściciel jest miły to proponowałbym mu szepnąc pare słówek jaką to ma miłą obsługę oraz, że obracasz się sporo w gronie rowerzystów i wiesz, że to tragicznie wpływa na renomę sklepu, a co przez to idzie ilość klientów itd. Pozdrawiam!

Mi sie rozchodzi o sklep w Sosnowcu!!! W Jaworznie jest lepiej niz w sosnowcu ale dalej nie jest to co było kiedyś za dawnych lat (chodzi o personel kiedys to był z prawdziwego zdarzenia, ale odeszli do konkurencji :D:D:D zgadnijcie czemu???) i dlatego jeżdżę teraz do innych sklepów tam gdzie odeszła stara i pewna kadra która wiedziała co i jak doradzić. Pozdrowienia dla chłopaków z Mk-biku którzy odeszli !!!

Skoro sam prezes/właściciel jest miły to proponowałbym mu szepnąc pare słówek jaką to ma miłą obsługę oraz, że obracasz się sporo w gronie rowerzystów i wiesz, że to tragicznie wpływa na renomę sklepu, a co przez to idzie ilość klientów itd. Pozdrawiam!

Ostatnio tak zrobiłem, to powiedział, że ma pełne zaufanie do swoich pracowników i na tym się skończyło ;P

Chociaż rzeczywiście sprawia wrażenie w porządku gościa.

Jednak jak dotąd najprzyjemniej czuję się chyba na Wyspie.

Jeśli już musze oddać rower do serwisu to naprawa odbywa się na miejscu od ręki.

A to dla mnie nowosc:) Rzadko,ktory sklepna prawia biike'a na miejscu.Tak powinno byc wszedzie, rozumiem,ze mozna miec kilka zamowien,ale powinni na godziny sie umawiac :D

Pozdro @ll

a więc tak: chamska obsługa, na przerzutkę czekałem 2 miesiące, kolesie rozmawiający przez gg są zarozumiali i pyszni, ostatnio kupiłem naklejki na rame przeciw ocieraniu pancerzy, nie ma na nich kleju, na pytanie o reklamację: posmaruj sobie Pan lakierem do paznokci dowidzenia papa

• 2 tygodnie później...

Też nie polecam MK BIKE! Na allegro od nich kupiłem tylną przerzutkę deore LX. Dałem KUP TERAZ i pare minut zadzwoniłem do nich i zapytałem o formę płatności. Po kolejnych paru minutach pieniądze zostały wysłane a ja im mailem wysłałem potwierdzenie. Niestety musiałem kilka razy do nich dzwonić, DLACZEGO NIE MAM JESZCZE PRZERZUTKI. Czekałem miesiąc !!!! Nie polecam! Dostałem to co miało być, ale obsługa na baaaardzo niskim poziomie. Jeśli możecie kupić u kogoś innego to lepiej to zróbcie. Szkoda nerwów.

Widzę że się nic nie wmieniło - zakupy robiłem prawie rok temu i pisałem o efektach na niniejszym forum. Mostek przyszedł poobijany, v-brakei niekompletne, a gripy inne i oczywiście tańsze. Hamulce częściowo uzupełnili, kasy nie wyrównali, a pyskówki mam w mailu - w sensie: "najlepiej nic nie robić, to do pomyłki nie dojdzie".

Niewyobrażalne w dzisiejszych czasach - STANOWCZO NIE POLECAM !!!

To będę pierwszym, który nie może o nich złego słowa powiedzieć...

2x robiłem zakupy w ich sklepie internetowym i wyglądało to tak:

- Chcę zamówić to i tamto, będę płacił przelewem. Czy jest dostępne?

- Tak, jest.

Zamawiam, przelewam, za 2-3 dni dostaję paczkę.

Jedyne co mogę zarzucić to, że paragon był w opakowaniu z łańcuchem i się trochę ubrudził :P Nie wnikam czy został tam włożony specjalnie, czy wpadł przez okienko w kartonie :)

Może tylko ja mam takie szczęście :D

• 2 tygodnie później...

Ja też nie polecam. Mają fajne rzeczy, ale...zamawiałem kiedyś sakwy i torbę na kierownicę Meridy. Dzwonię po kilku dniach pytam się co z paczką, a koleś na to że właśnie mieli ją wysłać, ale wyślą same sakwy bo torby nie ma. Dzwonię następnego dnia...kurde nadal jej nie wysłali, koleś mi na to: Właśnie patrzę na te sakwy, wyślemy dzisiaj. Wkurzyłem się dwonię trzeciego dnia, znów nie wysłali...to odwołałem zamówienie, a koleś obojętnie mi powiedział: OK

• 9 miesięcy temu...
  • Mod Team

Ja też nie mogę powiedzieć o sklepie w Sosnowcu złego słowa, kupiłem u nich rower, serwisuję i modyfikuję go u nich, zawsze spore rabaty dostaje.

Wszystko jak najlepiej. Nawet na GG pisze do nich o porady odnośnie sprzętu i zawesz odpowiedzą i doradzą.

Przez trzy lata, które jeżdżę do nich nie mam zadnych zastrzeżeń.

Kiedyś, tak z 3-4 lata wstecz, sklep w Jaworznie był chyba najlepszym sklepem rowerowym na Śląsku. Później powstała filia w Sosnowcu, z początku też było ok, ale później zaczęło się zmieniać. Do tego stopnia, że teraz kiedy szukam czegoś w sklepach, a nie w Internecie, to do MK Bike'u jadę na końcu (lub nie jadę wcale).

W sklepie w Gliwicach byłem kilka razy i ok, ale oni poza nazwą mają chyba niewiele wspólnego z pozostałymi sklepami.

Panowie, skoro tylu ludzi jest niezadowolonych z usług tego sklepu, to może ktoś wyedytuje temat "sprawdzeni sprzedawcy Allegro" i wywali ich z tego zestawienia, bo ktoś się może skusić na zakupy i będzie klops... Sorry za OT

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...