Matt_Damnati Napisano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Dzień dobry, Mam problem, otóż o chwilę przebijałem dentkę. Mówią "co chwilę" mam na myśli 2 km. Zawsze. Zawsze dętki kupowałem za ok 15 - 20 zł. Wystarczyło chwile ujechać i flak. Często malutka dziureczka od górnej strony (od opony), na szwie. Czasami zdarzało się, że nie wytrzymywała godziny stojąc,. Czasami była wielka dziura, jakby nie wytrzymywało ciśnienia, również z oponą za 30 zł (ta wytrzymała dwa dni). Po kilkunastu dętkach zmieniłem koło (nie ze względu na przebicia). Na obręcz nałożona nowa taśma, dętka B'twim. Ujechałem dzisiaj 5 km i flak. Przed chwilą założyłem nową dentkę (również B'twim), nie wytrzymała pół godziny i w dentce wielka dziura, jakby ją rozerwało. Czyli sytuacja się powtarza. Koło 28, trekingowe. Pompuję na 4 bary (inaczej jest flak), na oponie max . bar.5,1 Oponę sprawdziłem, nic w niej nie jest. Kupować nową oponę czy może dętki są zbyt tanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GREEQ Napisano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Trzy możliwości. 1 popełniasz gdzieś błąd? 2 jeździsz po zlomowisku? 3 pracujesz w hucie szkła? Czy dziura jest zawsze w tym samym miejscu? jest od strony bieżnika? boku opony? od strony obręczy? jakie hamulce? widziałem szcękowe które były tak ustawione że tarły po oponie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoopster Napisano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Opona trafiona albo coś jest od środka. Caly czas w tym samym miejsciu? Sprawdź to jest miejsce na oponie. Zmnien opone tyl na przód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt_Damnati Napisano 20 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Dziura od góry, od strony opony. Zawsze w tym samym miejscu, chociaż w oponie nic nie ma. Hamulce typu V-brake, ale tak poluzowane, że nie dotykają koła. Jeżdżę tylko po drodze rowerowej do pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alagor96 Napisano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Masz cos w oponie, zmień tył z przodem i zobacz co się stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Troll. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CentrumRowerowe Napisano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Rozwiązaniem może być przejście na system tubeless Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbc Napisano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Obstawiam opone. Zreszta wszystko inne juz wymieniles. W oponie jest jakis drobiazg ktory pod obciazeniem drapie detke i robi dziurke (musi byc malutki bo jednak przejezdzasz kawalek). Wysłane z Tapatalk http://moje60l.blogspot.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTZaskar1991 Napisano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 To może być nawet "zaostrzone" ziarnko piasku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt_Damnati Napisano 21 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Zamieniłem dentkę z przedniego na tylne koło. Nic nie pękło cały dzień, koło całe. Czyli wychodzi na źle kupione dętki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alagor96 Napisano 22 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Tak, na pewno źle kupione dętki, dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.