Matt_Damnati Napisano 20 Kwietnia 2016 Napisano 20 Kwietnia 2016 Dzień dobry, Mam problem, otóż o chwilę przebijałem dentkę. Mówią "co chwilę" mam na myśli 2 km. Zawsze. Zawsze dętki kupowałem za ok 15 - 20 zł. Wystarczyło chwile ujechać i flak. Często malutka dziureczka od górnej strony (od opony), na szwie. Czasami zdarzało się, że nie wytrzymywała godziny stojąc,. Czasami była wielka dziura, jakby nie wytrzymywało ciśnienia, również z oponą za 30 zł (ta wytrzymała dwa dni). Po kilkunastu dętkach zmieniłem koło (nie ze względu na przebicia). Na obręcz nałożona nowa taśma, dętka B'twim. Ujechałem dzisiaj 5 km i flak. Przed chwilą założyłem nową dentkę (również B'twim), nie wytrzymała pół godziny i w dentce wielka dziura, jakby ją rozerwało. Czyli sytuacja się powtarza. Koło 28, trekingowe. Pompuję na 4 bary (inaczej jest flak), na oponie max . bar.5,1 Oponę sprawdziłem, nic w niej nie jest. Kupować nową opona czy może dętki zbyt tanie?
Mod Team adamos Napisano 20 Kwietnia 2016 Mod Team Napisano 20 Kwietnia 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.