Skocz do zawartości

[koło]Zakup koła 28 tył

umcyk_bum

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam forumowiczów,

noszę się z zamiarem kupna koła tylnego do mojego roweru. Rower sam w sobie ma już parę lat, wykorzystuję go do rekreacyjnej jazdy po polnych i szutrowych drogach na terenie powiatu krakowskiego. Przeglądając aukcje w internecie natknąłem się na pewną ofertę która wzbudza duże zainteresowanie.

http://allegro.pl/kolo-tyl-28-stars-joytech-wolnobieg-7s-shimano-i5101507786.html

Chciałbym Was zapytać co sądzicie o tym zestawie. Czy według was ten stożek jest w stanie zapewnić jakiekolwiek wzmocnienie tej obręczy? Ewentualnie jeżeli ktoś z kolegów i koleżanek ma inną propozycję w podobnej cenie chętnie rozpatrzę propozycję. Nie musi być z wolno biegiem ;)

Napisano

W tym kole większym problemem niż obręcz może być piasta, a konkretnie ciężko dostępne konusy itp. Jakość piasty nie porywa.

Myślę, że lepsze byłoby złożenie koła np na piaście Shimano FH RM30 + obręcz np Accent Voyager. Szprychy + zaplot w serwisie rowerowym nie powinnny przekroczyć ok. 60 zł. Wychodzi o połowę drożej i bez wolnobiegu. ale jednak całość znaacznie lepsza i możliwy serwis piasty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...