sebcom Napisano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Mam wymiary 172 cm i zastanawiam się nad Giant TCR Advanced 2 rozmiar S. Niestety w sklepie nie było i może być tylko na zamówienie. Mierzyłem M i trochę mi się wydawał strasznie długi. Sprzedawca mi mówił, że S to już będzie naprawdę mały rozmiar. Mam pytanie odnośnie ramy może ktoś ma doświadczenie z giantami serią tcr. Ps. czy nie będę w rozmiarze s ocierał butami o oponę, kiedy będę skręcał (toe overlap) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTZaskar1991 Napisano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 555 mm horyzont to jest za dużo dla ciebie. S-ka ma 535 mm i to jest optymalny rozmiar na ciebie, nawet mogłoby być spokojnie 525 mm horyzontalnie, jak masz stosunkowo krótkie nogi. Najważniejszy rozmiar to długość rury górnej, a nie podsiodłowej. Ps. czy nie będę w rozmiarze s ocierał butami o oponę, kiedy będę skręcał (toe overlap) Tego nie wiem, dobrze będzie gdy wkleisz wyniki z kalkulatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciecho Napisano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Ps. czy nie będę w rozmiarze s ocierał butami o oponę, kiedy będę skręcał (toe overlap) dziś właśnie kolega odebrał tcr i było ok nic nie obcierało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebcom Napisano 25 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Dzięki za odpowiedź. Ta rama jest dość specyficzna, w innych markach to spokojnie rura podsiodłowa 50 tutaj 46,5 - przy takiej rurze podsiodłowej to może trochę wyglądać jak damka :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.