sebcom Napisano 20 Kwietnia 2016 Napisano 20 Kwietnia 2016 Mam wymiary 172 cm i zastanawiam się nad Giant TCR Advanced 2 rozmiar S. Niestety w sklepie nie było i może być tylko na zamówienie. Mierzyłem M i trochę mi się wydawał strasznie długi. Sprzedawca mi mówił, że S to już będzie naprawdę mały rozmiar. Mam pytanie odnośnie ramy może ktoś ma doświadczenie z giantami serią tcr. Ps. czy nie będę w rozmiarze s ocierał butami o oponę, kiedy będę skręcał (toe overlap)
GTZaskar1991 Napisano 20 Kwietnia 2016 Napisano 20 Kwietnia 2016 555 mm horyzont to jest za dużo dla ciebie. S-ka ma 535 mm i to jest optymalny rozmiar na ciebie, nawet mogłoby być spokojnie 525 mm horyzontalnie, jak masz stosunkowo krótkie nogi. Najważniejszy rozmiar to długość rury górnej, a nie podsiodłowej. Ps. czy nie będę w rozmiarze s ocierał butami o oponę, kiedy będę skręcał (toe overlap) Tego nie wiem, dobrze będzie gdy wkleisz wyniki z kalkulatora.
wojciecho Napisano 20 Kwietnia 2016 Napisano 20 Kwietnia 2016 Ps. czy nie będę w rozmiarze s ocierał butami o oponę, kiedy będę skręcał (toe overlap) dziś właśnie kolega odebrał tcr i było ok nic nie obcierało.
sebcom Napisano 25 Kwietnia 2016 Autor Napisano 25 Kwietnia 2016 Dzięki za odpowiedź. Ta rama jest dość specyficzna, w innych markach to spokojnie rura podsiodłowa 50 tutaj 46,5 - przy takiej rurze podsiodłowej to może trochę wyglądać jak damka :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.