MikeSkywalker Napisano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Myślałem że bez nowego tematu się obejdzie ale niestety tylko się... zdenerwowałem. Szukam trwałych opon, do roweru typu gravel, głównie na szosę i czasem w lekki teren. Na początku uwagę skierowałem w stronę Marathonów Plus i choć nie przyjaźnię się z Wagomirem to ich waga trochę mnie zastanowiła. Ponad kilogram za legendarną trwałość to dużo. Jak ktoś toczy się z sakwami może mieć to w nosie ale u mnie znacznie więcej będzie jazdy bez bagażu. Jak to zwykle bywa szukam teraz tzw. złotego środka - opony z względnie małymi oporami, z wkładką antyprzebiciową, ważącą 600-700 w rozmiarze 700x40/42C. Potem pojawiły się Conti Contact II, Ride Plus czy Marathony Racer. Ale opinie są różne, jedni narzekają na cienkie ścianki, drudzy na szybkie zużywanie się. Trochę kiepsko. Do wyboru są jeszcze Marathony z zieloną wkładką ale te niewiele lżejszy czy jakieś turystyczne Vittorie - Trekking, Adventure. Jestem zdania że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego ale jakoś gładkie slicki mi nie leżą. Wolę coś z lekkim (i nie mówię tu o wadze) i trwałym bieżnikiem. Czy znajdę coś takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 20 Kwietnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Może GravelKing?Wysoki oplot, wkładka antyprzebiciowa, niska waga, niezła cena.http://velo.pl/czesci/opony-i-szytki/panaracer/gravelkinghttp://blogrowerowy.pl/wpis/test-opona-panaracer-gravelking-sk-700x40/ PS. nie denerwuj się Majk, bo dostaniesz wrzodów na żołądku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 20 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 W sumie Panaracera nie przeglądałem. Wezmę pod uwagę bo bieżnik dość ciekawy i nietypowy. Teraz mam w trekkingu Kendę Kwest i Schwalbe Road Cruiser, o ile ta pierwsza czasem ucieka w terenie to druga jako napędowa sprawdza się całkiem nieźle. Może z tego powodu podświadomie szukam podobnej opon tyle że z lepszą wkładką i nieco lżejszej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.