szymony Napisano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam! Mam do wymiany jeden zacisk. I tak pomyślałem aby zrobić mały upgrade do slx. Tym bardziej że jest tańszy niż obecny. Problem stanowi tylko inne połaczenie przewodu. Jakoś nie uśmiecha mi się kupowanie nowego, w cenie 2/3 zcisku. Tylko dlatego że jest inne przyłacze. I stąd moje pytanie, czy bajongo z popularnego servisu aukcyjnego, pasuje do tytułowego zacisku? Czy prócz samego bajongo, coś jeszcze potrzeba by całość połączyć (jakieś podkładki, uszczelki ect.)? Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez szymony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeGie Napisano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 (edytowane) Chyba chodzi Ci o końcówkę banjo a nie bajongo. musisz podać jaki obecnie masz model i na jaki chcesz zmienić konretnie. Z fusów nikt nie wywróży. Edytowane 20 Kwietnia 2016 przez PeGie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Potrzebujesz śrubę mocującą przewód do zacisku i dwie uszczelki, po każdej stronie banjo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymony Napisano 20 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 (edytowane) Fakt "Banjo", nie wiem skąd mi się ubzdurało "bajongo". Pisałem że chcę zacisk slx, konkretnie BR-M675. I potrzebuję Banjo z osprzętem do niego. Tak wiem że mogę wymienić cały przewód, ale nie oto mi chodzi. Mam SM-BH90-SS, a potrzeba go przerobić na SM-BH90-SB W zestawie z zaciskiem są klocki, a nie ma śruby? Edytowane 20 Kwietnia 2016 przez szymony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 20 Kwietnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Żeby przerobić zwykły przewód na banjo będziesz potrzebował takiego zestawu: http://allegro.pl/koncowka-banjo-oliwka-nakretka-i6117285230.html W zacisku SLX nie masz śruby, tylko zawleczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymony Napisano 20 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Nie chodziło mi o śrubę mocujacą klocki, tylko tą do montażu banjo. Dzięki za linka, o to właśnie mi biega, czy to pasuje do zacisku slx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi