Skocz do zawartości

[opona] Jaką wybrać 29'' XC MTB?

cgbart

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie.

Jestem zupełnym świerzakiem i już kilka godzin staram się znaleźć odpowiednie opony dla siebie, ale sklepy na necie biednie zazwyczaj opisują swoje produkty.
Otóż poszukuję opon na przód i tył do jazdy MTB XC. 29'' najlepiej szerokie 2.2 - 2.4 durometr 60a na tył a 42a na przód. Interesuje mnie, by bieżnik był dość solidny, gdyż zazwyczaj jeżdżę sobie po okolicznych lasach i choć trasa ta nie jest specjalnie wymagająca, jest sporo błotnistych miejsc.

Czy ktoś z was mógłby coś poradzić w kwestii doboru?
Wiem, że za dobrą oponę trzeba zapłacić, ale nie chciałbym też popadać w nadmierną euforię i wydaje mi się, że za ok.150 zł coś by się znalazło... macie jakieś sugestie?

Napisano

Hmm ta Toro wydaje się być spoko, tylko zastanawiam się jak to jest, że w jednym sklepie kosztuje 180, w innym 80 zł.... ciężko znaleźć tez węższą na przód z tej serii w polskich sklepach.

Napisano

Normalna sprawa, w zesżłym roku hurtownia w której się zaopatruję miała strzał , weszła partia z outletu, świetne oponki w rewelacyjcnych cenach. Część już poszła, niektórym jeszcze zostały, w międzyczasie pojawiła się kolekcja 2016 z cenami KOSMOS. 

Te, o których pisałem to właśnie resztki jakie mi zostały.

Mam jeszcze Rubeny, też fajne gumki. Cena cos koło stówki za sztukę.

Napisano

Chcesz agresywnej to może Noby Nic 2.4 na przodzie i zwykły Rapid Rob 2.25 na tyle? Nic nie piszesz, że chcesz do ścigania, więc nie ma sensu pchania się w najdroższe, ultra lekkie opony wyścigowe, bo zajedziesz je momentalnie. Ten zestaw co podałem jest w pewnym sensie kompromisem, drożej i przyczepniej na przodzie, taniej i ciężej na tyle, bo i tak się zajedzie dość szybko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...