LukR Napisano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Jak w temacie czym sie różnią i ktore lepiej kupić ? Nie potrzebuję nic lepszego bo jeżdżę rekreacyjnie ok. 100km w weekendy, glownie asfalt i beton w 90% wtym troche zjazdów bo mieszkam w terenie lekko gorskim. Teraz posiadam mechaniczne Tourney ktore udalo mi sie tak ustawic że blokuje kolo przy mojej wadze ok 100kg ale uzywam do tego tyle sily ze boje sie, ze cos sie urwie albo polamie, dlatego mysle nad zmiana na hydrauliczne. Moge kupic m395 za ok 220zl kpl. P+T, a m445 za 270zl różnica niewielka ale czy warto doplacic, a moze kupic tansze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Może nie potrzebujesz nic lepszego ale chodzi też o trwałość. Jeśli nie jeździsz zimą to oba powinny wystarczyć , jeśli natomiast zimowa jazda wchodzi w grę to coś z SLX żeby nie szczały zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukR Napisano 19 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Zimą nie używam roweru. No chyba ze jest +10 na dworze. Duża różnica jest w budowie i czy warto dołożyć te 50zł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 W SLX masz ceramiczne tłoczki , klamki z serwo wave , regulację odległości klamki i kilka innych bajerów pewnie się znajdzie. Budowa jest podobna z tym że chyba w klamce masz większy tłoczek co zwiększa siłę. Różnica między 445 a SLX to blisko 200 zł , może też być Deore z tym że one dużo tańsze nie są i może warto dopłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysztofSz Napisano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 ... a może Magura MTS ...jest na alle... kilka kompletów, używki co prawda, ale sam niedawno kupiłem MT6 (też używki w stanie idealnym, właściwie nowe, dodałem tylko nowe klocki) i bardzo chwalę. Magurki są fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolmark Napisano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 (...)w klamce masz większy tłoczek co zwiększa siłę. Co masz na myśli pisząc "większy tłoczek"? Jeśli średnicę, to MNIEJSZA średnica tłoczka w klamce daje WIĘKSZĄ siłę działającą na tłoczek w zacisku, a więc większą siłę hamowania (prasa hydrauliczna, prawo Pascala). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Co masz na myśli pisząc "większy tłoczek"? Jeśli średnicę, to MNIEJSZA średnica tłoczka w klamce daje WIĘKSZĄ siłę działającą na tłoczek w zacisku, a więc większą siłę hamowania (prasa hydrauliczna, prawo Pascala). chyba Prawo pascala to ja znam takie , że kto wybił ten zapier****. Tak serio to masz rację , ale się nie dziwie bo u nas fizyka to w sumie lekcja na której każdy robi co mu się podoba i tak wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi