Tak, wiem że jestem n+1 osobą, która zadaje to pytanie, ale znalazłem przykładu, by zadawał je ktoś o podobnych potrzebach do mnie.
Otóż przymierzam się do zakupu roweru, który miałby służyć mi przede wszystkim do dwóch celów: rekreacyjnej jazdy z rodzinką i dojazdów do pracy, co w obu przypadkach oznacza w większości jazdę po lesie ;-)
Moja droga do pracy to 8-9 km (z czego 7 przez las, w tym 5 nieutwardzonymi drogami) przy różnicy poziomów rzędu 90-110 m, z podjazdami do 11 stopni nachylenia.
Sama trasa nie jest "trudna technicznie" w sensie ostrych zakrętów czy przedzierania się między drzewami - w większości prowadzi drogą rowerową, ale zdarzają się upierdliwości w postaci kolein, kamieni, niewielkich muld, bardziej piaszczystych odcinków, po deszczu to brnięcie przez błoto, no i te podjazdy...
Wydaje mi się, że w moim przypadku jednak wskazany raczej będzie góral niż cross, myślałem o 29erze, ale nie wiem, czy przy niedużym wzroście (173 cm) i do tego relatywnie krótkich nogach (78 cm) nie lepszy byłby 27.5.
Pytanie
Gość Avi
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.