porcelanowy Napisano 19 Kwietnia 2016 Napisano 19 Kwietnia 2016 PowitołNa wydaniu ramiona korby Shimano FC-M582 zdemontowane z rometa 29era.PDF z techdoców:http://cycle.shimano-eu.com/media/techdocs/content/cycle/EV/bikecomponents/FC/EV-FC-M582-2685_v1_m56577569830625625.pdfStandardowe mocowanie tarcz BCD 104 i 64mm.Tarcze 44-32-22 przekręciłem do sfatygowanego XTeka który miałem w małym kole.Tej szkoda było mi tyrać Korba mało używana i to widać Bez luzów na łączeniu ramion, wszystkie gwinty sprawne, zabezpieczenie przed rozłączeniem ramion w całości i działa, to samo czarna nakrętka.Mankamenty wizualne (lekkie wybłyszczenie od butów, zadrapania i jedna szrama od klucza) złapane na fotkach: Gwinty: Mankamenty: Kilka dodatkowych fotek w galerii: http://imgur.com/a/xRdKDChciałbym 100zł plus koszta wysyłki (16zł paczka priorytetowa).W Krakowie możliwy odbiór osobisty.Dziękuję i zapraszam na priva.
porcelanowy Napisano 20 Kwietnia 2016 Autor Napisano 20 Kwietnia 2016 Powitoł Brak niestety dokładnej wagi w domu. Nie wiem na ile można wierzyć katalogom, niemniej całość z zębatkami ważyła ok.927 gramów
fala77 Napisano 21 Kwietnia 2016 Napisano 21 Kwietnia 2016 Tak pytam bo się trochę pogubiłem czy to są ramiona puste w środku jak slx czy pełne jak deore.
porcelanowy Napisano 21 Kwietnia 2016 Autor Napisano 21 Kwietnia 2016 Powitoł Nie poradzę, do środka nie zaglądałem Taką stronkę znalazłem i info na niej o bliźniaczej m580: https://www.ukcyclecentre.co.uk/product/shimano-deore-lx-m580-crankset/ Description: Shimano have loaded most of their best new tricks into the LX chainset and the result is unbeatable on up to date value.Make: ShimanoModel: Deore LX FC-M580Speed: –Arm length: 175mmChainring Sizes: –Fit: Hollowtech IIWeight: 525g Jak pisałem, nie sprawdzę niestety wagi na szybko. Pozdrawiam i zapraszam
Mod Team sznib Napisano 25 Kwietnia 2016 Mod Team Napisano 25 Kwietnia 2016 Tak pytam bo się trochę pogubiłem czy to są ramiona puste w środku jak slx czy pełne jak deore. Jak są w technologii HTII (a na fotce widać ze są) to są puste w środku.
fala77 Napisano 25 Kwietnia 2016 Napisano 25 Kwietnia 2016 Wycinek z opisu HT 2 "W niższych grupach takich jak Deore, Shimano zrezygnowało z pustych ramion mimo zintegrowanej osi suportu, takie rozwiązanie nazwano 2-Piece-Crankset." Opis przypdkowej aukcji Deore "Ramiona mechanizmu korbowego SHIMANO DEORE FC-M590. Lewe ramię i prawe ramię ze zintegrowaną osią suportową. Wykonane z aluminium. W technologii "2 piece crankset" - ramiona pełne w środku (kompatybilne z Hollowtech II)." i Slx "Ramiona mechanizmu korbowego SHIMANO Hollowtech II SLX FC-M670. Lewe ramię i prawe ramię ze zintegrowaną osią suportową. Wykonane z aluminium. W technologii Hollowtech II - ramiona puste w środku." Stąd moje pytanie
Mod Team sznib Napisano 26 Kwietnia 2016 Mod Team Napisano 26 Kwietnia 2016 Tylko korby ze znaczkiem HTII mają puste ramiona w środku, dzięki temu łatwo rozróżnić jakie są jakie.
porcelanowy Napisano 26 Kwietnia 2016 Autor Napisano 26 Kwietnia 2016 Powitoł Panowie, mam przerżnąć korbę, żeby sprawdzić Waga (niepotwierdzona ) podana, każdy rozważy czy mu pasuje takie info Gdybym miał możliwość to bym zważył i porównał z XTkiem który mam w Romanie. Niestety, ciut dużo roboty której obecnie nie mam jak zrobić
Root Admin Mieciu Napisano 3 Maja 2016 Root Admin Napisano 3 Maja 2016 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - Przedmiot/y, których dotyczył temat został/y sprzedane/kupione - Autor tematu poprosił o zamknięcie tematu Jeżeli masz jakieś wątpliwości dotyczące usunięcia tematu, skontaktuj się z moderatorem, którego nick widnieje przy tym poście.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.