Misia353 Napisano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Czy może doradzić, który z amortyzatorów jest lepszy? SUNTOUR XCR 100 SR SUNTOUR 27 XCM 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konstantyl Napisano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 XCR, bo ma tłumik i faktycznie będzie pracował. W XCM masz dwie sprężyny z elastometru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Do tego nowy XCR ma teflonowe ślizgi, a XCM plastikowe, więc momentalnie łapie luzy. Największa różnica jest taka, że XCR to jest amortyzator, a XCM nie - to taka atrapa/uginacz/teleskop ze sprężyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misia353 Napisano 19 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Dzięki za szybką odpowiedź. Zadam jeszcze pytanie trochę z innej beczki, wiem że to nie kategoria amortyzator już ale porównuję sobie dwa rowery http://www.rowerymerida.pl/produkt1053/juliet-7-40-d-rower-merida.html http://www.decathlon.pl/rockrider-540-damski-275-id_8350455.html#v1864086 Zastanawiam się nad tym opłaca się dokładać do tej meridy? Przerzutka przednia może i słabsza, ale lepszy amortyzator,nie wiem jak ma się sprawa jeszcze z hamulcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Merida ma gorszy "amortyzator". Rockrider lepszy także pod względem hamulców. Decathlon ma bardzo dobrą obsługę gwarancyjną itd, więc jak masz go pod ręką to bierz. Meridzie musisz za napis na ramie zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misia353 Napisano 19 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Dzięki wielkie za odpowiedź Myślałam nad Kross Level R3 jeszcze, ale geometria ramy kompletnie mi nie odpowiadała (S za małe, M za duże), więc w takim razie podjęłam już decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) http://allegro.pl/rower-romet-jolene-2-0-27-5-2015-wyprzedaz-i6130082187.html Spójrz na Rometa Jolene 27,5 2.0 (model 2015). Obecnie można złapać na allegro po ~1700zł. Amortyzator XCR, przerzutki/manetki alivio, sztywniejsza rama, bardzo przyjemna szeroka kierownica i kilka innych dupereli wyróżniających ten rower (np. sztyca podsiodłowa 31mm, lepsze opony, jest lżejszy od wspominanych...). Moim zdaniem nie dość, że tańszy to lepszy od wszystkich tutaj wspominanych. Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez vdcmike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misia353 Napisano 19 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Patrzyłam te z Romet, ale jak dzwoniłam to te z ramą 17" już nie są dostępne (znalazłam dwie aukcje), chociaż mam 169 cm wzrostu to nie wiem czy nie 18" Jeśli jest jeszcze coś fajnego tak do 2500 zł to czekam na propozycje (niekoniecznie musi być to rower damski) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Spojrzałem na Allegro i jest tych aukcji co najmniej kilkanaście jak nie kilkadziesiąt. Rozglądając się za Jolene 27,5 2.0 lub 3.0 z 2015 roku (tegoroczne niestety są dużo gorsze). 3.0 kosztuje w okolicy 2500-2650 natomiast 2.0 1699-1899. Obydwa w tych cenach warte są każdego grosza i nie mają w tej cenie żadnej konkurencji. Poszukaj dobrze bo naprawdę warto. Kupowałem siostrzenicy takiego na 19". W rzeczywistości wygląda dużo lepiej niż na zdjęciach. Dodatkowo jest to jedna z najładniejszych damskich ram jakie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek383 Napisano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Nowe XCM'y też mają tłumik olejowy, są jednak dużo gorszej jakości niż XCR, głównie to chrom na lagach jest inny, bardziej podatny na zarysowania, gorsze ślizgi oraz jest ogólnie twardszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misia353 Napisano 20 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Dziękuję za radę, udało mi się ten rower znaleźć, zamówiłam i czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi