arwo Napisano 18 Kwietnia 2016 Napisano 18 Kwietnia 2016 Witam. Posiadam buty Bontrager RL MTB oraz pedały M520. Po przykręceniu bloków do butów w pozycji innej niż najbliższa pięty bardzo ciężko wpiąć się w pedały. Wydaje mi się, że bloki są zbyt głęboko w "bieżniku" buta i trzeb abardzo mocno docisnąć aby się wpieły. Co radzicie zrobić z tą sytuacją? Pozdrawiam
Tooreck Napisano 18 Kwietnia 2016 Napisano 18 Kwietnia 2016 to Twoje pierwsze buty i pedały SPD? może po prostu musisz się nauczyć wpinać? albo masz za mocno skręcone sprężyny na pedałach? oglądałem te buty (na zdjęciach...) i podeszwa wygląda raczej normalnie i chyba nie powinno być problemu z najpopularniejszymi pedałami shimano
arwo Napisano 18 Kwietnia 2016 Autor Napisano 18 Kwietnia 2016 Tak pierwszy komplet. Bloki gdy są ustawione w "najniższej pozycji" wpinają się lekko i bez problemu ( słychać głośne klik ). Gdy ustawię je tak jak powinny to muszę użyć sporej siły, żeby to klik usłyszeć ( co podczas jazdy jest trudne ). Sprężyny w pedałach mam rozkręcone na maksa.
Tooreck Napisano 18 Kwietnia 2016 Napisano 18 Kwietnia 2016 to może zrób zdjęcie podeszwy z przykręconymi blokami i wrzuć na forum, zobaczymy może coś wypatrzymy...
arwo Napisano 19 Kwietnia 2016 Autor Napisano 19 Kwietnia 2016 Załączam zdjęcia. Na zdjęciach zaznaczyłem miejsce styku pedała z podeszwą buta. Wydaje mi sie że właśnie przez ten bieżnik muszę bardzo mocno docisnąć, żeby usłyszeć KLIK. Tylna część blokady nie chce wskoczyć.
Tooreck Napisano 19 Kwietnia 2016 Napisano 19 Kwietnia 2016 czy problem występuje teraz kiedy pedały są nieprzykręcone do roweru? próbowałeś się przejechać ? Tak "na sucho" może się wydawać że działa to ciężko a w czasie jazdy wszystko będzie git... PS. chodziło mi raczej o zdjęcie samej podeszwy z przykręconym blokiem np coś takiego (tu akurat mój but)
arwo Napisano 19 Kwietnia 2016 Autor Napisano 19 Kwietnia 2016 Jak jadę też bardzo ciężko się wpinają. Jutro porównan z kolegą bo ma taki sam zestaw/
przmor Napisano 19 Kwietnia 2016 Napisano 19 Kwietnia 2016 No to podłóż podkładki pod bloki i zobacz czy problem zniknie.
majkel20 Napisano 20 Kwietnia 2016 Napisano 20 Kwietnia 2016 Zwykła: http://www.dromet.pl/files/pl/catalog_products/images/big3/17/podkladki-poszerzane-wg-pn-82030-pdno.jpg
arwo Napisano 20 Kwietnia 2016 Autor Napisano 20 Kwietnia 2016 A na takiej metalowej nie będzą się ślizgać bloki?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.