Skocz do zawartości

[pedaly] Pedaly PD-M520 i buty Bontrager RL

arwo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Posiadam buty Bontrager RL MTB oraz pedały M520.

Po przykręceniu bloków do  butów w pozycji innej niż najbliższa pięty bardzo ciężko wpiąć się w pedały.

Wydaje mi się, że bloki są zbyt głęboko w "bieżniku" buta i trzeb abardzo mocno docisnąć aby się wpieły.

Co radzicie zrobić z tą sytuacją?

Pozdrawiam

Napisano

to Twoje pierwsze buty i pedały SPD? może po prostu musisz się nauczyć wpinać? albo masz za mocno skręcone sprężyny na pedałach? oglądałem te buty (na zdjęciach...) i podeszwa wygląda raczej normalnie i chyba nie powinno być problemu z najpopularniejszymi pedałami shimano

Napisano

Tak pierwszy komplet. Bloki gdy są ustawione w "najniższej pozycji" wpinają się lekko i bez problemu ( słychać głośne klik ).

Gdy ustawię je tak jak powinny to muszę użyć sporej siły, żeby to klik usłyszeć ( co podczas jazdy jest trudne ).

Sprężyny w pedałach mam rozkręcone na maksa.

Napisano

Załączam zdjęcia.

Na zdjęciach zaznaczyłem miejsce styku pedała z podeszwą buta.

Wydaje mi sie że właśnie przez ten bieżnik muszę bardzo mocno docisnąć, żeby usłyszeć KLIK. Tylna część blokady nie chce wskoczyć.

post-184850-0-79657000-1461058940_thumb.jpg

post-184850-0-94714000-1461058947_thumb.jpg

post-184850-0-48199200-1461058953_thumb.jpg

Napisano

czy problem występuje teraz kiedy pedały są nieprzykręcone do roweru? próbowałeś się przejechać ? Tak "na sucho" może się wydawać że działa to ciężko a w czasie jazdy wszystko będzie git...

PS. chodziło mi raczej o zdjęcie samej podeszwy z przykręconym blokiem np coś takiego  (tu akurat mój but)

post-276-0-04223600-1461067039_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...